İsyan cumhuriyetçi eyaletlere de sıçradı

ABD'de Trump karşıtı isyan büyüyor. Genç nesiller gelecekleri için endişeli.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çarşamba günü (dün) başlayan Trump karşıtı gösteriler ertesi gün de devam ediyor. Washington Post'un haberine göre österiler sadece Hillary Clinton'un kazandığı mavi eyaletlerde değil Trump'ın üstünlük sağladığı Kansas, Dallas, Atlanta ve  Montana gibi kırmızı eyaletlere de sıçradı.

pr66

'KÖTÜLÜĞÜN ZEMBEREĞİ BOŞALACAK'

Kaliforniya Oakland'da iki polis memuru yaralandı ve bir devriye arabası ateşe verildi. İki farklı otoyol yüzlerce gösterici tarafından ulaşıma kapatıldı. Protestocular trafiğin aksamasına sebebiyet verdi.  22 yaşındaki Marion Hill şunları söyledi: "Şok olmuş olmam, hayal kırıklığı yaşamam bir yana ailem ve dostlarım adına da panik olmuş durumdayım çünkü nefret dahil her kötülüğün zembereği boşalacak"

Michigan meydanında gökkuşağı işaretli  bayraklar ve "Devrim Zamanı" yazılı  dövizler dikkat çekti.  Yürüyüşlere Hillary Clinton destekçisi ünlü şarkıcı Cher de katıldı. Aktivistler arasında yer alan Kate Lasso isimli 57 yaşındaki bir kadın aktivist eyleme neden katıldığını anlatırken  "Öfkemi göstermemeye, duygularımı göstermek için daha pozitif yöntemler bulmaya çalışıyorum ama burada akrabaları olan Guatemalı göçmenin karısına ne diyeceğiz? O ne yapacak şimdi?"

ABD KUTUPLAŞIYOR MU?

Soyadını vermeyi reddeden 23 yaşındaki genç aşçı Tony ise şunları söyledi: "Bu sabah uyandığımda ailem için , sevdiğim ve değer verdiğim dostlarım için yepyeni, kabus dolu bir dünyaya uyandığımı hissettim."

Trump seçilip gösteriler başladığında ABD'de de kutuplaşma tartışmaları da başladı. Bu yüzden Wahington Post gazetesinin de hatırlattığı üzere Trump ilk konuşmasında ABD'nin Demokrat ve muhafazakarlar da dahil her kesiminin birlik olmaya ihtiyacı olduğunu ifade etti.

ABD'de Trump isyanı: Yaralılar var!ABD'de Trump isyanı: Yaralılar var!

Trump dünyanın sonu mu?Trump dünyanın sonu mu?

Trump ve değnekTrump ve değnek

Trump kazanmadı, Clinton kaybetti!Trump kazanmadı, Clinton kaybetti!

Trump’a kimler ne kadar oy verdi?Trump’a kimler ne kadar oy verdi?