'PKK'ye destek vermediğimizi Ankara da biliyor'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun Almanya'nın PKK'yi desteklediği yönündeki açıklamasına yanıt geldi. Almanya Dışişleri Bakanı Frank Steinmeier, iddiayı reddetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, Almanya'nın PKK'ye destek verdiğini iddia ettiği açıklamasına Almanya Dışişleri Bakanı Frank Steinmeier'den cevap geldi. Çavuşoğlu'nun iddiasını reddeden Steinmeir, "Bir iddianın tekrarlanması, onu haklı kılmaz" dedi.

Steinmeier, İsveç, Danimarka ve Finlandiya Dışişleri Bakanları'yla yaptığı görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu. Steinmeier, "Bugün Türk mevkidaşımın Almanya'nın bir şekilde PKK'ye destek verdiği yönündeki iddialarını okudum. Öyle sanıyorum ki, Ankara da bunun tam tersinin doğru olduğu biliyor" şeklinde konuştu.

'PKK ALMANYA'DA YASAKLANMIŞ DURUMDA'

PKK ve diğer Türkiye grupların Almanya'da "terör örgütü" olarak yasaklanmış durumda olduğunu hatırlatan Steinmeier, bu örgütlerin yasal olarak takip edildiğini belirtti. Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier, "Bu nedenle bugün Türkiye'nin Almanya'ya yönelik yapılan açıklamaları anlamıyorum. Bir iddianın tekrarlanması, onu haklı kılmaz" ifadelerini kullandı.

'DARBE GİRİŞİMİNİ HAFİFE ALMADIK'

Almanya'nın en başından beri darbe girişiminin oluşturduğu tehlikeyi hafife almadığını kaydeden Steinmeier, bunu Çavuşoğlu'na da aktardığını dile getirdi.  Toplu tutuklamaları eleştiren Steinmeier, darbeye yönelik atılan adımların hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde olması gerektiğini söyledi. (DORTMUND/DHA)