'Türkiye'yi ABD'den koparmalı'

Rusya Savunma Bakanlığı Uluslararası Askeri İşbirliği Yönetimi Başkanı, Leonid İvaşov, Türkiye'nin ABD ile giriştiği maceralardan koparılması gerektiğini söyledi. İvaşov'a göre Rusya ve Türkiye'nin etkin bir işbirliği yapması gerekiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Savunma Bakanlığı Uluslararası Askeri İşbirliği Yönetimi Başkanı, Jeopolitik Sorunlar Akademisi Başkanı General Leonid İvaşov, Türkiye'nin Rusya'nın askeri stratejik düşmanı olmayı bırakması için ABD'nin maceraperest politikasından koparmak gerektiğini söyledi.

İvaşov Rusya merkezli Ria Novosti haber ajansına verdiği demeçte, "Türkiye Genelkurmay Başkanlığı'nın Pentagon ve genel olarak ABD'nin güçlü etkisi altında olduğu ortada. Türkiye'yi ABD'nin bu maceraperest politikasından koparmak gerek" ifadesini kullandı.

TÜRKİYE İLE SIKI İŞBİRLİĞİ LAZIM

Türkiye ile çalışmak gerektiğini belirten İvaşov  Türkiye'nin  şu anda batının tarafında, ABD'nin tarafında veya bağımsız oynamak için savrulduğunu belirterek "Bağımsız oynamaya çalışıyorlar, fakat olmuyor. Orta Doğu'nun istikrara kavuşması için Rusya, İran ve Türkiye'nin sıkı bir şekilde işbirliği yapması lazım. Daha sonra buraya Mısır'ı ve diğer ülkeleri dahil etmek gerek. Sadece böyle bir koalisyon ortak amaçlar ve görevlerle durumun istikrara kavuşmasını sağlayabilir ve bu terör yapısının kökünü kazıyabilir." dedi.

Türkiye ile ekonomik alanda da aktif  bir biçimde işbirliği yapılması gerektiğini söyleyen İvaşov, Türkiye'nin, İran, Suriye, İsrail ve Rusya'nın doğalgaz sevkiyatlarında büyük bir operatör haline gelebileceğini hatırlatarak  "Onların bu konuda ciddi avantajları var diyerek söz konusu vizyonun askeri stratejik düşman olmaya son vermemiz halinde gerçekleşebileceğini ve bunu Türklerin anlamasını sağlamak gerektiğini vurguladı.