Salih Müslim: YPG Rakka harekâtına katılacak

PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, IŞİD Suriye'deki merkezi olan Rakka'ya düzenlenecek harekat hakkında konuştu. Müslim, YPG'nin de harekâtta yer alacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye'de bulunan PYD (Demokratik Birlik Partisi) Eşbaşkanı Salih Müslim, Rakka'ya düzenlenecek harekâtla ilgili açıklamalarda bulundu. Müslim, YPG'nin Suriye Demokratik Güçleri (SDG) çatısı altında harekâta katılacağını söyledi.

BBC Türkçe'nin sorularını yanıtlayan Salih Müslim, "Oradaki demokratik yönetim kurumları açıklama yaptı, biz buna hazırız dediler. YPG de bunun içindedir ve katılacaktır" dedi.

"Rakka bizim burnumuzun dibindedir" diyen Müslim Rojava'yı hedef alan saldırıların Rakka'dan geldiğini belirtti. Rakka'nın Cizir ve Kobani'ye yakın olduğunu aktaran Müslim, kentte güvenlik gerekçesiyle kendileri açısından çok önemli olduğunu dile getirdi.

YPG'nin SDG içinde harekâta katılacağını ifade eden Müslim, kent IŞİD'in elinden aldıktan sonra silahlı güçlerin kendi bölgelerine çekileceğini belirtti. Müslim, "Bunun Menbiç ve Şeddadi'de örnekleri vardır. Yerel yönetimler, yerel gruplar güvenliği sağlıyor" şeklinde konuştu.

Salih Müslim, Rakka'nın IŞİD'den alınmasından sonra Kuzey Suriye Federasyonu'na dahil olup olmayacağına ise kentte oluşacak yerel yönetimin karar vereceğini vurguladı.

'MENBİÇ'E İLERLENİRSE ÇATIŞMA ÇIKABİLİR'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "El Bab'ı aldıktan sonra Menbiç'e yöneleceğiz" açıklaması sorulan Müslim, bugüne kadar Türkiye'nin desteklediği grupların SDG ile ittifak yapan yerel güçlerle çatıştığını aktardı. Müslim, Türkiye'nin Menbiç'e ilerlemesi durumunda SDG ile çatışma çıkabileceğini söyledi.

Türkiye askerlerini Suriye'de bulunmasını işgal olarak nitelendiren Müslim, "Sadece Kürtler değil, bütün Suriyeliler karşı çıkıyor" ifadelerini kullandı.