Mursi'ye 20 yıl hapis kesinleşti

Mısır'da darbeyle görevden alınan eski cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin protestocuları öldürmekten yargılandığı davada sona gelindi. Reuters, Mursi'ye verilen 20 yıl hapis cezasının onandığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mısır'da darbeyle devrilen ilk seçilmiş cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 2012'deki protestolarda eylemcilerin öldürülmesi emrini vermekle suçlandığı davada ceza kesinleşti. Reuters, yargı kaynaklarına dayandırdığı haberinde Mursi'ye bu davadan 20 yıl hapis cezası verildiğini duyurdu. Mursi, bu cezayı temyize götürmüştü.

Mısır'da 30 yıllık Hüsnü Mübarek yönetiminin halk eylemleri sonucu devrilmesinin ardından seçilen Muhammed Mursi, bütün yetkileri elinde topladığı bir kararname çıkarmasının ardından halk hareketleriyle karşı karşıya kalmıştı. Ardından da, dönemin savunma bakanı olan Abdülfettah Sisi, Mursi'yi ve mensubu olduğu Müslüman Kardeşler hareketini kanlı bir askeri darbeyle devirmişti. Sisi, bugün cumhurbaşkanı.

Mursi ise protestocuların öldürülmesi emrini vermenin yanı sıra devlet sırlarını Katar'a sızdırmak, Müslüman Kardeşler'in Filistin kolu Hamas'la işbirliği yaparak Mısır'ı istikrarsızlaştırmak ve 2011'de Mübarek'e karşı protestolardan sırasında bir hapishanede gerçekleşen toplu firarı örgütlemekle suçlanıyor. Mursi, cezaevi davasında idam, 'Katar adına casusluk' yapmakla suçlandığı davada da müebbet hapis cezası almıştı. (Dış Haberler)