Nuceyfi için yakalama kararı!

Irak'ta Haşd El Vatani genel komutanı Etil El Nuceyfi hakkından yakalama kararı çıkarıldı. El Nuceyfi işgalci olarak görülen Türk birlikleriyle işbirliği yapmakla suçlanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Irak, Musul eski valisi ve Haşd El Vatani genel komutanı Etil El Nuceyfi hakkında 'Türk askeri ile işbirliği yaptığı' gerekçesi ile tutuklama kararı çıkardı. Tutuklama kararının Merkezi Cinayet Mahkemesi tarafından çıkarıldığı bildiriliyor.

DHA'nın haberine göre Iraklı  milletvekili El Luveyzi "Benim de aralarında olduğum bir kısım milletvekilinin açtığı davadan sonra Musul'un eski valisi hakkında tutuklama kararı çıktı ve şuan aranmaktadır" dedi. El Luveyzi, Türklerin bölgeden çıkması için parlamento kararının da bulunduğunu hatırlatarak Nuceyfi'yi işgalcilerle işbirliği yapmakla suçladı.

ETİL EL NUCEYFİ KİMDİR?

Etil el Nuceyfi'nin ataları Osmanlı'nın Musul yönetimiyle iyi ilişkiler içinde olan bir aileydi. El Nuceyfi ailesine Osmanlı devletine olan sadakatlerinin ödülü olarak el Hamdaniye bölgesinde geniş topraklar ihsan edildi.  2009 ve 2015 yılları arasında Musul valiliği yapan Etil El Nuceyfi 2015 yılında parlamento kararıyla görevinden azledildi. Valilik görevinden alınan el Nuceyfi Haşdı Vatani birliğini kurdu. Musul'u kurtarmak için kurulan güç, daha sonra isim değiştirerek Ninova'nın Bekçileri adını aldı. Ninova'nın Bekçileri, Türkiye tarafından eğitildi.

(DHA)