Suudi Arabistan'dan ateşkes çağrısı

Suudi Arabistan, Yemen kriziyle ilgili Husilere ateşkes çağrısı yaptı. Arabistan'ın bu çağrısı aynı zamanda İran tehdidine karşı bir geri adım anlamına da geliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suudi Arabistan Yemen'deki krizle ilgili olarak, 'eğer İran tarafından desteklenen' Husiler kabul ederse, ateşkes yapmaya hazır olduklarını açıkladı. Suudi Dışişleri Bakanı Adil el Cubeyr, önceki ateşkeslerden sonra muhtelif barış girişimleri kadük kaldığı için bu konuda kuşkulu olduğunu beyan etti.

Pazar günü İngiltere ve ABD, Husiler ve hükümeti destekleyen Körfez ülkelerini şiddeti durdurmaya ve ateşkes etmeye çağırmıştı.

Son gelişme, Suudi Arabistan'ın İran karşısında geri adım atması anlamına geliyor.

Suudiler'in geçen günlerde, Yemen'in başkenti Sanaa'da bir cenazeyi bombalayarak 140 kişinin ölümüne sebebiyet vermesi, uluslararası platformda tepkilere neden olmuştu. Suudi Arabistan yetkilileri, olayın bir 'yanlış bilgilendirme'den kaynaklandığını öne sürmüştü.

12 Ekim Salı günü dünya ajansları Yemen'den ABD savaş gemilerine yönelik bir füze saldırısı gerçekleştirildiği haberini geçti. Çarşamba günü de ABD'nin Yemen'deki radar mevzilerini vurduğu belirtildi. Aynı gün İran da Aden Körfezi'nde bir savaş gemisi filosu konuşlandırdı.

(Reuters-CBS-Fox)