Kremlin yanlısı kanalın hesapları donduruldu

Rusya'yla Batı arasındaki gerilim sürüyor. Kremlin'in desteklediği Russia Today kanalının İngiltere'deki banka hesapları donduruldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere, Kremlin destekli Russia Today (RT) kanalının ülkedeki banka hesaplarını dondurdu. NatWest bankası kanalın hesaplarında işlem yapılmasına izin vermezken, RT'den ifade özgürlüğü isyanı geldi.

Kanalın Genel Yayın Yönetmeni Margarita Simonyan Twitter hesabından yaptığı açıklamada "İngiltere'deki hesaplarımızı kapattılar. Tüm hesaplarımızı. 'Karar değerlendirmeye açık değildir' deniliyor. Yaşasın ifade özgürlüğü" tepkisini gösterdi. Simonyan, kendilerine bir gerekçe gösterilmediğini de belirtti.

Rusya'dan ilk tepkiyse, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova'dan geldi. Zaharova Facebook hesabından, "Londra AB'den ayrılırken ifade özgürlüğüyle ilgili tüm yükümlülüklerini de Avrupa'da bırakmış gibi görünüyor. Ne derler bilirsiniz: Yeni hayata 'kötü alışkanlıkları' geride bırakıp başlanır" tepkisini verdi.

Kremlin'in finanse ettiği RT, daha önceden de İngiltere'nin 'RTÜK'ü olan Ofcom tarafından 'taraflı yayın' gerekçesiyle cezalandırılmıştı. Bu suçlamaya gerekçe gösterilen haberlerden biri, 'BBC'nin bir haber için Suriye'de bir kimyasal silah saldırısı mizanseni düzenlediği' yönündeydi. BBC kanala açtığı davayı kazanmıştı.

Etiketler Rusya Russia Today