ABD seçimleri yakında Wikileaks'te

Julian Assange Wiikileaks'in onuncu yılında ABD seçimleriyle alakalı yeni belgeler yayınlayacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Wikileaks'in kurucusu Julian Assange, Wikileaks'in onuncu yıl dönümünde önümüzdeki 10 hafta boyunca Google, kitlesel takip, petrol, savaş, Amerikan seçimleri ve Assange'ın kendisiyle ilgili çok önemli belgeler yayınlayacağını açıkladı.

Assange Wikileaks'in onuncu yılı vesilesiyle Berlin'de Ekvator'dan video bağlantısıyla yaptığı basın toplantısında ABD'lyle beraber dünyanın küresel güç ve kurumlarıyla ilgili sırları paylaşmaya devam edeceklerini vurguladı. Julian Assange site ekibinin on hafta boyunca her hafta on yeni materyal yayınlamayı hedeflediklerin söylüyor.

Wikileaks bundan önceki on yılda Guantanamo hapishanesi, Irak ve Afganistan Savaşı, ve ABD Dışişleri Bakanlığı yazışmalarıyla (Cablegate) ilgili belgeler yayınladı.

Bilgi paylaşım sitesi, son olarak da Demokrat Parti'nin Philadelphia kongresi arifesinde e-mail yazışmalarını kamuya açık hale getirdi Yazışmalarda Demokrat Parti lideri Debbie Wasserman Schultz, Hillary Clinton'un ricası üzerine parti başkanının tarafsız kalması ilkesini çiğneyip Bernie Sanders'ın kampanyasını sabote ettiği ortaya çıkınca istifa etmek zorunda kalmıştı.

(Kaynak: New York Times)