Suudi prenslerin lüks harcamaları bitiyor

Suudi Arabistan'da kötüye giden ekonomi nedeniyle yeni kararlar alındı. Suudi prenslerin yurt dışı harcamaları kısıtlanırken, bütün ayrıcalıkları kaldırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdülaziz, kötüye giden ekonomi karşısında dikkat çekici bir önlem almaya hazırlanıyor.

Kral Selman, prenslerin yurt dışı seyahatlerinde yaptıkları harcamaları kısma ve bütün ayrıcalıklarını kaldırma kararı aldı.

Londra merkezli Rai El Youm gazetesinin haberine göre, Kralı Selman'ın bu adımı kötüye giden ekonomiyi yeniden canlandırmak için alınan önlemler çerçevesinde geldi.

Habere göre, Suudi Arabistan, Suriye ve Yemen'deki savaşın yarattığı maliyet ve petrol fiyatlarının düşmesiyle beraber girilen ekonomik dar boğaz karşısında, bakanlar ve üst düzey bürokratların maaşlarında kısıtlamaya gitmiş ve bazı büyük yatırımlar durdurulmuştu.

Hatırı sayılır derecede yabancı işçinin çalıştığı ülkede bazı işçiler de sınır dışı edilmişti.

Söz konusu ekonomik önlemlerin prenslere uzanması ise, ülke ekonomisindeki kötü gidişatın boyutunu da gözler önüne seriyor.

Suudi Kraliyet Ailesi mensupları sürekli olarak yurt dışında yaptıkları harcamalar ve lüks yaşamlarıyla gündeme geliyor. (DIŞ HABERLER)