Türkiye'deki TV kapatmalara Almanya'da protesto

Olağanüstü Hal kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Hayatın Sesi ve TV10 televizyonlarının yayınlarının durdurulması Almanya'nın Köln, Berlin, Stuttgart, Frankfurt, Nürnberg, Münih ve Hamburg kentlerinde protesto edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya Gazeteciler Birliği DJV ve Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu DİDF'in ortak çağrısıyla düzenlenen gösterilere yüzlerce kişi katıldı. Göstericilerin Köln'deki toplanma adresi Heumarkt Meydanı idi. Gösteride kararı kınayan pankartlar taşındı.

'TÜRKİYE'DE BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ ÇİĞNENİYOR'

Almanya Gazeteciler Birliği (DJV) Genel Başkanı Frank Überall da Köln'deki gösteriye katıldı. Konuşmasına, "Bu hafta sonunu evimizde ailemizle birlikte geçirebilirdik ama biz Türkiye'de basın özgürlüğü için buradayız" diye başlayan Überall, Türkiye'de basın ve fikir özgürlüğü konularında sıkıntılar yaşandığını dile getirdi. Überall, "Siyasi konularda aynı düşüncelere sahip olmayabiliriz ama basın ve fikir özgürlüğünün olduğu bir yerde muhalefet de görüşlerini dile getirebilmeli" dedi. Türkiye'de söz konusu özgürlüklerin çiğnendiğini söyleyen Überall, buna karşı dayanışma çağrısı yaptı.

'MAL VARLIĞINA DA EL KOYULACAK'

Hayatın Sesi Televizyonu Avrupa Temsilcisi Yücel Özdemir ise şunları söyledi "Hayat TV ya da TV10 hangi milli güvenliği tehdit etmiş? Somut bir televizyon programında ya da bir içerikten dolayı alınmış bir mahkeme kararı olsaydı derdik ki 'Belki biz yanlış yapmışız', ama böyle bir şey yok. Tamamen bir Olağanüstü Hal düzenlemesi ile, 'Bu televizyonları istemiyorum, bu televizyonlar benim söylediklerimi söylemiyor' diye kapatacaksınız, bir emirle. Sadece kapatmak değil aynı zamanda bu televizyonların mal varlığına el koymayı karar altına almışlar. Dokuz yıldır yapmış olduğumuz yayında bir tek suç unsuru yok." Özdemir, Türkiye'de tek sesli bir medya oluşturulmaya çalışıldığını ifade etti. (DHA)