Almanya'da camiye el yapımı patlayıcıyla saldırı

Almanya Dresden'ede bulunan Fatih Camii'ne el yapımı patlayıcılarla saldırı düzenlendi. Polis kaynakları saldırının ırkçı bir eylem olabileceğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dresden’de pazartesi akşamı saat 22.00 sularında Fatih Camii ve kısa bir süre sonra da Uluslararası Kongre Merkezi önünde el yapımı patlayıcılar infilak etti. Patlamalar sırasında ölen veya yaralanan olmadı.

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre Dresden Emniyet Müdürü Horst Kretzschmar, salı günü konuya ilişkin yaptığı açıklamada şiddet eylemini üstlenen olmamasına rağmen ırkçı kaynaklı bir eylem olduğuna dair bir kanaatleri olduğunu ifade etti. Fatih Cami imamının eşi ve çocuklarıyla birlikte içeride olduğu belirtildi.

Dresden’deki cami saldırısına Alman politikacılardan tepki yağdı. Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maizière, Dresden’de cami ve kongre merkezine düzenlenen saldırıları kınadı. Bakan, salı günü Berlin’de yaptığı açıklamada Alman İslam Konferansı’nın 10’uncu yıl dönümüne denk gelen saldırıları "menfur" olarak niteledi. De Maizière, Almanya’daki Müslümanlara yönelik artan şiddettin kaygı verici olduğunun altını çizdi.

YEŞİLLERDEN DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Yeşiller Partisi adına konuşan  din ve göç politikası sözcüsü Volker Beck 'Hedefin cami, kilise, sinagog ya da bir tapınak olup olmadığı fark etmez' diyerek dayanışma çağrısında bulundu.

Dresden, yabancı ve İslam karşıtı Pegida hareketinin ortaya çıktığı kent olarak ön plana çıkıyor. Pegida yanlıları her pazartesi günü düzenli olarak kentte yabancı ve İslam aleyhtarı gösteriler düzenliyor. Gösterilere katılan militanların sayısı 25 bine kadar çıkıyor. Bu yıl, 3 Ekim Almanya’nın yeniden birleşme kutlamalarının pazartesi gününe denk gelmesi, Dresden polisini endişelendiriyor. Cami saldırısı sebebiyle 1-3 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek kutlama etkinlikleri için üçü cami olmak üzere beş İslami kuruluşa polis koruması verildi.