CIA Başkanı: Irak ve Suriye bölünebilir

CIA Başkanı Brennan, Irak ve Suriye'nin bölünebileceğini söyledi. Brennan, "Bu iki ülkede adil davranma becerisine sahip olan merkezi hükümetlerin kurulduğunu görmeye ömrümün yeteceğinden kuşkuluyum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) Başkanı John Brennan, Irak ve Suriye'nin bir daha 'bir merkezi hükümet etrafında toparlanamayabileceğini' ve 'otonom bölgelere ayrılabileceğini' söyledi. Brennan, "Suriye ve Irak'ın yeniden biraraya getirilip getirilemeyeceğini bilmiyorum" dedi.

'O KADAR ÇOK GERİLİM VAR Kİ'

West Point Askeri Akademisi'nin 'CTC Sentinel' adlı yayın organına mülakat veren Brennan, iki ülkede de devlet yapısının telafi edilemeyecek kadar hasar görmüş olabileceğini söyleyerek, "Suriye ve Irak'ın yeniden biraraya getirilip getirilemeyeceğini bilmiyorum. O kadar çok kan döküldü, o kadar çok yıkım yaşandı, o kadar çok devam eden gerilim ve mezhepsel gerilim var ki..." diye konuştu.

'BENİM ÖMRÜM YETMEZ'

"Ben ömrümün, bu iki ülkede adil davranma becerisine sahip olan merkezi hükümetlerin kurulduğunu görmeye yeteceğinden kuşkuluyum" diyen Brennan, otonom bölgeleri yöneten bir tür federal yapının kurulduğunu tahayyül edebildiğini söyledi.