Almanya'da AKP muhaliflerine şiddet

Alman siyasetçileri Almanya'da AKP muhalifleri ve Gülen sempatizanlarına yönelik şiddet uygulandığına dair demeçler veriyor. Almanlar, AKP iktidarına "kendi siyasi krizinize bizi karıştırmayın" diyor.

Google Haberlere Abone ol

Almanya hükümetinde Türk AKP muhaliflerine ve Gülen sempatizanlarına yönelik şiddette yşanan artış endişe yartıyor. Almanya Hıristiyan Birlik Partisi (CSU) İçişleri uzmanı Stephan Mayer Handelsblatt gazetesine verdiği bir demeçte ikinci bir ülkede yaşanan siyasi bir krizin Almanya'ya taşınmış olmasının kabul edilemez olması bir yana işin içinwe sindirme ve şiddet eylemlerinin grmiş olmasına tahammül edilemeyeceğini belirtti. Mayer, yaptığı açıklamada güvenlik güçlerinin bu vakalar karşısında kararlılık göstermesi gerektiğini vurguladı.

Benzer bir eleştiri Sosyal Demokrat Parti (SPD) tarafından da dile getirildi. SPD adına konuşan  Burkhard Lischka diğer bütün ülkeler gibi Almanya'da da siyasi tartışma yapılabilceğini ama başka ülkede yaşanan bir krizin Almanya'da şiddete yol açmaması gerektiğini söyledi .Lischka, bu eleştirinin tartışmanın bütün taraflarını kapsadığını söylüyor.

Handelsblatt gazetsime göre Almanya'da son dönemde Türk muhaliflere ve Gülen sempatizanlarına yönelik yayılan şiddet dalgasının arkasında federal meclis tarafından kabul edilmiş olan Ermeni soykırım kararı ve 15 Temmuz darbe girişimi bulunuyor.