Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff görevden alındı

Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, senatoda yapılan oylama sonucunda görevden alındı. Karara tepki gösteren Venezuela, Brezilya ile ilişkilerini dondurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yolsuzluk yaptığı iddia edilen Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff görevden alındı. Brezilya Senatosu'nda yapılan oylamada senatörlerden 61'i Rousseff'in görevden alınması yönünde oy kullanırken, 20'si görevde kalması için oy verdi. Bu kararla birlikte 13 yıllık İşçi Partisi iktidarı da sona erdi.

Rousseff'in görev süresinin bitiş tarihi olan 1 Ocak 2019'a kadar devlet başkanlığına Michel Temer vekalet edecek. Temer'in merkez sağ Demokratik Hareket Partisi, Rousseff'in üyesi olduğu İşçi Partisi'nin iktidar ortağıydı.

Senatoda, dün iddialarla ilgili savunma yapan Dilma Rousseff, sicilinin temiz olduğunu ve kendisine bir siyasi darbe yapıldığını söyledi. Latin Amerika'da birçok lider daha önceden Rousseff'e destek vermişti.

Brezilya Senatosu'nun bu kararını "darbe" olarak nitelendiren Venezuela, Brezilya ile ilişkilerini dondurdu.

DİLMA ROUSSEFF MAHKEMEDE AKLANDI

Devlet Başkanı Dilma Rousseff kamu açıklarının yayınlanmasında usulsüzlük yapmakla suçlanıyordu. Rousseff ise kamu açıklarının yayınlanmasında izlenen yöntemin Luis Enrique Cardozo döneminden beri uygulanabilen ekonomik bir tedbir olduğunu belirtti.

Brezilya Federe Mahkemesi, Ağustos ayı başında uygulamanın suç teşkil etmediği kararını verdi.

Dilma Roussef'e destek eylemleri devam ediyorDilma Roussef'e destek eylemleri devam ediyor