Enkaz altından hala ceset çıkıyor

İtalya'da arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Ölü sayısı 290'a yükselirken, umutlar tükenme noktasında...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalya'da çarşamba günü meydana gelen 6.2'lik depremin ardından ölü sayısı artıyor. Arama kurtarma timlerinin ve yerel halkın belirttiğine göre hala enkaz altında kalan insanlar var.

İtalya'nın orta kısmında çarşamba sabaha karşı gerçekleşen ve Amatrice kasabasının neredeyse haritadan silinmesine sebep olan 6.2 şiddetindeki depremden sonra ölü sayısının en az 290'a yükseldiği açıklandı. Arama kurtarma ekipleri hala enkaz altında kalanlara ulaşmaya çalışırken, yerel halk da kayıplarının cesetlerinin bulunması için bekleyişe devam ediyor.

Arama kurtarma ekipleri kasabanın otelindeki enkaz çalışmalarını bitirdiklerini söylediğinde belediye başkanı "Hala aramanız gerekiyor, en az bir kişi daha var enkazda. Biliyorum, çünkü amcam olay sırasında oteldeydi" demişti. Ekipler çalışmalarını sürdürmeye devam etse de cesede ulaşılamadı.

Arama kurtarma ekipleri, hala kayıplar olduğu için çalışmalarını sürdüreceklerini, ancak ölü sayısının daha da artacağından emin olduklarını belirttiler.

İtalya'daki depremde turistler ve mevsimlik göçmen işçiler de hayatını kaybetmişti. Romanya hükümeti 11 Romanya vatandaşının depremde öldüğünü açıklamıştı.