Depremde enkaz altında kalanlar var

İtalya'nın orta bölgesinde bulunan Perugia kentinin güneyinde 6.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre enkaz altında kalan en az 73 kişi hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalya'nın orta bölgesinde bulunan Perugia kentinin güneyinde 6.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İtalyan yetkililer depremde yıkılan binalar ve enkaz altında kalanlar olduğunu belirtti. Yerel saatle 03:36'da yaşanan deprem 10 km derinlikte meydana geldi. Depremin merkez üssünün Perugia'nın 76 km güneydoğusu olduğu bildirildi. Bölgede yer alan Amatrice kasabasının Belediye Başkanı Sergio Perozzi, kasabadaki hasarın çok büyük olduğunu söyledi.

'KASABANIN YARISI YIKILDI'

Perozzi, devlet radyosu RAI'ye yaptığı açıklamada "Yolların tümü kapandı. Kasabanın yarısı yıkıldı. Enkaz altında kalanlar var. Toprak kayması nedeniyle bir köprü de yıkılma ihtimaliyle karşı karşıya" dedi. Depremin büyüklüğü ilk anda 6.4 olarak duyurulmuştu. Perozzi, yardım ekiplerinin uzun süre ulaşmadığını da belirtirken, "Bu bir felaket. Kurtarma çalışmalarını biz yapmaya çalışıyoruz, ancak elektriğimiz yok, telefonlar çekmiyor. Yardım ekipleri hala ulaşmadı" diye konuştu.

Aktarılanlara göre, kasabaya ilk yardım ekipleri, depremden yaklaşık 3 saat sonra ulaştı. Perozzi, enkaz altında kalan bir aileden yaşam belirtisi alınamadığını da söyledi. Yardım ekiplerinin ulaşmaması üzerine enkaz altında kalanları kurtarmaya çalışan vatandaşlar, bir çocuk ve annenin yardım çığlıklarını duyduklarını ve elleriyle onları çıkarmaya çalıştıklarını aktardı. Halen enkaz altında kalanlar ve yaralılar olduğu belirtiliyor.

ROMA'DAN DA HİSSEDİLDİ

ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi, depremin merkez üssüne yaklaşık 170 km uzaklıkta bulunan başkent Roma'dan da hissedildiğini belirtti.  La Repubblica gazetesi bazı binaların 20 saniye boyunca sallandığını yazdı. 2009'da İtalya'nın yine orta bölgesinde bulunan Aquila'da meydana gelen 6.3 büyüklüğündeki depremde 300'den fazla kişi hayatını kaybetmişti. (Kaynak: BBC Türkçe)

italyadeprem5 italyadeprem4 italyadeprem3 italyadeprem2 italyadeprem1 italyadeprem

italyadeprem

Etiketler deprem italya Roma Rieti