'Rus istihbaratı New York Times'ı hackledi'

Rusya'nın, New York Times muhabirlerini ve başka Amerikalı gazetecileri hacklediği iddia edildi. CNN'e konuşan yetkililere göre, FBI soruşturma başlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin en önemli gazetelerinden New York Times'ın ve bir dizi başka Amerikan yayın kuruluşunun muhabirlerinin hacklendiği iddia edildi. CNN'in haberine göre, güvenlik ihlallerinin arkasında Rus istihbaratı var.

SON AYLARDA FARK EDİLDİ

CNN'in konuyla ilgili bilgi sahibi olan yetkililere dayandırdığı habere göre, son aylarda farkına varılan ihlaller FBI ve diğer güvenlik kurumları tarafından soruşturuluyor. CNN'e göre, yetkililer saldırıların ardında muhtemelen Rus istihbaratının bulunduğuna inanıyor.

'DÜŞÜNCE KURULUŞLARI DA HEDEF'

CNN'e bilgi veren yetkililer, Rus hackerlar tarafından gerçekleştirilen söz konusu ihlallerin Demokrat Parti kurumlarını da hedef alan daha geniş bir stratejinin parçası olduğunu savundu. Buna göre Amerikan istihbaratı, Rus istihbaratının son dönemde Washington'daki düşünce kuruluşları dahil, Amerikan siyasi sistemiyle iletişim halindeki kişi ve kuruluşları hedef aldığına inanıyor.

'NYT YARDIM ALIYOR'

FBI CNN'e yorum yapmaktan kaçınırken, New York Times sözcüsü iddiayı yalanlamadı. CNN'e konuşan yetkililerse, New York Times'ın Amerikan güvenlik görevlileriyle ortak çalışan özel güvenlik müfettişlerinden hasarı değerlendirmeleri ve hackerların muhabirlerin sistemlerine nasıl sızdığını belirlemeleri için yardım alıyor. New York Times dışında hangi kuruluşların çalışanlarının hacklendiğine dair henüz sızdırılmış bir bilgi yok.