ABD'den 'Türkiye'de 50 nükleer bomba' itirafı

ABD ve NATO'nun İncirlik Hava Üssü'nde nükleer silah bulundurduğuna dair yıllardır dile getirilen iddialar, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra açıkça yeniden konuşuluyor. İlk kez, görevde olan bir Amerikalı yetkili Türkiye'de '50 kadar B61 hidrojen bombası bulunduğunu' kabul etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amerikan Hava Kuvvetleri'nin sivil yöneticisi konumundaki ABD Hava Kuvvetleri Bakanı Deborah Lee James, nükleer silah ve bombaların Türkiye'de güvende olduğunu ve geri çekmeyi düşünmediklerini açıkladı.

'ENDİŞELİ DEĞİLİZ'

Sputnik'in haberine göre, New York'ta yabancı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Lee James, '15 Temmuz darbe girişiminin ardından gerginleşen Türkiye-ABD ilişkilerinin yarattığı ortamda İncirlik Üssü'ndeki B61 nükleer bombardıman silahlarının güvenliği konusunda endişe duymadıklarını' ifade etti.

'50 KADAR B61 HİDROJEN BOMBASI'

Silahların 'Türkiye'de güvende olduğunu' belirten Lee James, şu ifadeleri kullandı:

"Yaşananlara rağmen Türkiye hala bizim stratejik ortağımız ve İncirlik'teki 50 kadar B61 hidrojen bombasının güvende olduğunu düşünüyoruz. Onları geri çekmeyeceğiz. Tabiki 15 Temmuz'un ardından komuta kademesindeki pek çok general tasfiye edildi, yerine etkili yeni liderlerin gelmesi zaman alacaktır. Şimdilik yeni gelişmeleri izliyoruz. Daha sonra değerlendireceğiz."