Viyana ile bu kez 'çocuk istismarı' krizi

Viyana havalimanındaki panoda yayınlanan "Türkiye, 15 yaş altı çocuklarla cinsel ilişkiye izin veriyor" başlıklı haberine Dışişleri Bakanlığı tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avusturya'nın başkenti Viyana'daki Schwechat Uluslararası Havalimanı'ndaki panoda yayınlanan Türkiye ile ilgili bir haber yine kriz yarattı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, tepki gösterince haber panodan kaldırıldı.

CNN Türk'ün haberine göre Kronen Zeitung gazetesinde yer alan "Türkiye, 15 yaş altı çocuklarla cinsel ilişkiye izin veriyor" başlıklı haber, Viyana Havalimanı'ndaki panoda yayınlandı. Haber kısa sürede yayılırken Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, devreye girdi. Çavuşoğlu'nun girişimiyle Viyana Büyükelçiliği'nin müdahalesi sonucu haber havalimanındaki panodan kaldırıldı.

Dışişleri Bakanlığı haber nedeniyle Avusturya Maslahatgüzarı'nı çağrarak Türkiye'nin tepkisi dile getirildi.

Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Dairesi Başkanlığı da konuya ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, yetkili makamlarca gerekli girişimlerin ivedilikle yapıldığı kaydedilirken, Türkiye'nin 'çocuk hakları alanındaki uluslararası sözleşmelere ve ek protokollerine lafzı ve ruhuyla bağlı bir devlet' olduğu belirtildi.

Açıklamada, daha önce aynı havalimanında 'Türkiye tatili sadece Erdoğan'ı destekler" ifadelerinin yer aldığı bir haberin de yayınlandığı hatırlatılarak, bu girişimlerin 300 bin Türk kökenlinin yaşadığı Avusturya'nın sosyal uyumunu zedelediği belirtildi.