'Balayı cenneti' en az 17 saldırıyla sarsıldı

Tayland, Kraliçe'nin doğumgünü kutlamalarından hemen önce peş peşe bombalı saldırıların hedefi oldu. 'Balayı cenneti' Phuket adası da hedefler arasındaydı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'Balayı cenneti' olarak bilinen Güney Asya ülkesi Tayland, arka arkaya düzenlenen bombalı saldırıların şokunu yaşıyor. Ülkenin en turistik yeri olan Phuket adası da dahil, birçok noktada en az 17 saldırı meydana gelirken, dört kişi hayatını kaybetti. 35 kişi de yaralandı.

Saldırılar, ülke Kraliçe’nin doğum gününü ve anneler gününü kutlamaya hazırlanırken başladı. İlk bomba dün saat 15:00 sularında, Trang şehrindeki kalabalık bir pazarda patlamış ve geride bir ölü, 6 yaralı bırakmıştı. Bu patlamadan dört saat sonraysa, turizm cenneti sayılan Phuket'in Patong sahilinde iki bomba bulundu ve imha edildi.

11 EŞZAMANLI PATLAMA

Polis alarma geçse de, ülke Hua Hin, Prachuap Khiri Khan şehirlerinde dün 22:15’de eş zamanlı patlayan bombalarla tekrar sarsıldı. Asıl patlamalarsa bugün meydana geldi. Gece 02:00 ile 04:00 arasında Surat Thani, Phangnga ve Trang illerinde bombalar patladı. Sabah 08:00 ile 10:00 arasında da Hua Hin, Prachuap Khiri Khan, Surat Thani, Phuket, Phangnga, Krabi, Chumpon ve Nakhon Si Thammarat şehirlerinde art arda 11 patlama meydana geldi. Birçoğu eşzamanlıydı.

Ülkenin birçok bölgesinde yollar kapatılmış durumda. Halk sokakları boşaltırken, sosyal medyada Kraliçe’nin doğum gününün hemen öncesinde başlayan patlamaların kraliyet ailesine karşı olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Saldırıların ayrılıkçı örgütler tarafından düzenlendiği düşünülüyor.

TAYLAND2