Türkiye Esad'a 'zeytin dalı' mı uzatıyor?

Türkiye, Erdoğan'ın Rusya ziyaretinin ardından, Suriye'de 'Esad'lı geçişe' bir kez daha yeşil ışık yaktı. Moskova Büyükelçisi Ümit Yardım, 'Türk hükümetinin, krizin çözümü için görüşmelere mevcut Suriye yönetiminin katılabileceği inancında olduğunu' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Rusya ziyaretinin ardından, Türkiye'nin Suriye'de çözüm görüşmelerine Beşar Esad yönetimin de katılmasına karşı çıkmadığı belirtildi. Rusya basınına göre, Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Ümit Yardım 'Ankara'nın Suriye'deki siyasi geçiş sürecinde, Şam yönetiminin katılımına karşı çıkmadığını' söyledi.

'MEVCUT SURİYE YÖNETİMİ KATILABİLİR'

BBC Türkçe'nin Rus RIA haber ajansından aktardığına göre, Büyükelçi Yardım, "Türk hükümetinin, Suriye'deki krizin çözümü için görüşmelere, mevcut Suriye yönetiminin katılabileceği inancında olduğunu" söyledi. TASS ajansı da, Yardım'ın, siyasi geçiş sürecinde Suriye yönetiminin yer almasına Ankara'nın karşı çıkmadığını ifade ettiğini duyurdu.

İLETİŞİM ARTIRILACAK

Yardım, Rus basınına açıklamasında iki ülkenin Suriye konusunda görüşmeleri düzenli hale getirmesi gerektiğini belirterek, "Tüm sorunlar tartışıldı, çalışma konusunda uzlaştık. Bu sorunla ilgili iletişimimizi artırmak için anlaştık" dedi. Yardım, Suriye konusundaki görüş ayrılıkları bilinen Türkiye ve Rusya'nın 'kriz durumunda bile görüşlerinin bir gecede değişmeyeceğini' belirtse de, bu konuda siyasi diyaloğun sağlandığını vurguladı.

Erdoğan, Eylül 2015'te de Putin'le görüşmesinin ardından "Burada Esed'siz bu sürecin olması veya geçiş sürecinde belki Esed ile gidilme gibi bir şey olabilir" ifadelerini kullanmıştı.

Etiketler Suriye Türkiye