Amerika’dan siber tehlike uyarısı

Amerikan hükümeti, yabancı devletler ve IŞİD gibi devlet olmayan aktörlerden kaynaklı, “siber tehdit devrimi yaşandığı” uyarısında bulundu ve ulusal çıkarlarını koruma amacıyla yeni talimatlar yayınladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR — Beyaz Saray’ın 5 maddelik yönergesi, siber güvenlik açığının devletin ulusal faaliyetlerini, belediye hizmetlerini, özel şirketleri ve diğer Amerikan çıkarlarını hedef alabileceği uyarısında bulunuyor. Amerika'nın Sesi'nde yayınlanan habere göre yeni çaba, güvenlik açığını 6 şekilde derecelendiriyor. Üçüncü derece veya üstü “önemli” olarak algılanacak ve devletin hızla harekete geçmesini gerektirecek. En kötü senaryo, ülkedeki kritik altyapıya yönelik tehdit, yönetimin istikrarı ve Amerikalıların hayatı. Beyaz Saray terörle mücadele danışmanı Lisa Monaco, New York’taki Siber Güvenlik Konferansı’nda yaptığı konuşmada, “Daha fazla büyüyen, daha fazla çeşitlilik gösteren, daha fazla sıklaşan ve her gün daha fazla tehlikeli hale gelen siber tehdit devriminin tam ortasındayız” dedi.

Monaco, “Eğer hükümetler, endüstri ve insanlar birlikte hareket etmezse, kötü niyetli bir siber saldırı güvenliğimizi ve refahımızı tehlikeye atar” dedi. Monaco, Rusya ve Çin’i “siber düşmanlar” olarak niteledi, bununla birlikte İran ve Kuzey Kore’nin yıkıcı saldırılar yapmaya istekli ve kapasiteli olduğunu belirtti. Yeni yönerge tam da Amerika’da, Demokrat Parti’nin Washington’daki merkezinden 20 bin e-posta mesajının çalınmasını izliyor. Siber saldırıdan taşeron örgütleri tutan Rus devleti sorumlu tutuluyor.