Almanya'daki saldırgan IŞİD'e bağlılık yemini etmiş

Almanya, bir haftada dördüncü saldırıyla sarsıldı. Ansbach kentinde intihar saldırısı düzenleyen Suriyeli sığınmacının IŞİD'e bağlılık yemini ettiği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Bavyera Eyaleti'nin Ansbach kentinde bir barın önünde meydana gelen saldırıda 15 kişi yaralandı. Polis, 27 yaşındaki saldırganın bir müzik festivaline girmeye çalıştığını ancak bileti olmadığı için içeri alınmayınca hemen dışarıdaki barın önünde intihar yeleğini patlattığını açıkladı.

İNTİKAM YEMİNİ

Alman polisi önce saldırganın iltica talebi reddedildiği için böyle bir saldırı düzenlediğini açıklasa da, 27 yaşındaki Suriyelinin evinde yapılan aramalar IŞİD'e işaret etti. Zira, ele geçirilen iki telefon, çeşitli SIM kartları ve dizüstü bilgisayardan, saldırganın IŞİD'e bağlılık yemini ettiği bir video çıktı. Polis, saldırganın videoda 'İslam'ın yolunda durdukları için' Almanlara karşı intikam yemini ettiğini açıkladı.

İLTİCA BAŞVURUSU REDDEDİLMİŞTİ

Saldırganın iki yıl önce geldiği Almanya'ya iltica başvurusu yaptığı ancak bu talebin geçen yıl reddedildi ortaya çıkmıştı. Bavyera İçişleri Bakanı Herrmann, saldırganın sınır dışı edilmesinin Suriye'deki iç savaş nedeniyle uzun zamandır ertelendiğini ve geçici oturma izniyle Ansbach kentinde kalabildiğini söylemişti.

DÖRDÜNCÜ SALDIRI

Ansbach'da yaşananlar, Almanya'nın bir hafta içinde sahne olduğu dördüncü saldırıydı. İlk olarak Würzburg treninde beş kişinin yaralandığı baltalı bir saldırı düzenlenmiş, ardından Münih’te dördü Türk, dokuz kişinin öldürüldüğü AVM saldırısı meydana gelmişti. Cumartesi gecesi de Hamburg-Bremen treninde 22 yaşındaki bir kişi yolcuları bıçak çekerek tehdit etti. (DHA)