Donald Trump'ın adaylığı kesinleşti

ABD Başkanlık seçimleri için Cumhuriyeti Parti'den aday adayı olan işadamı Donald Trump, parti içi yarıştan galip çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Başkanlık seçimleri için Cumhuriyetçi Parti'den aday adayı olan Donald Trump'ın adaylığı kesinleşti. Cleveland'da gerçekleşen kurultayda konuşan milyarder işadamı Trump'ın hedefinde ise Hillary Clinton vardı.

Milliyet gazetesinin haberine göre, Amerika Birleşik Devletleri'nde, 8 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Donald Trump oldu. Salı günü Cleveland'da yapılan kurultayda delegeler, Trump'ı başkan adayı, Indiana senatörü Mike Pence'i ise başkan yardımcısı adayı olarak seçti. Kongrenin ikinci gününde Trump, adaylık için gerekenden daha fazla oy aldı. Kurultayda hakim olan slogansa "Hillary'i hapsedin" oldu.

Kongrede konuşan New Jersey Valisi Chris Christie, e-posta skandalı nedeniyle, eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın suçlu olduğunu öne sürdü. FBI (Federal Soruşturma Bürosu) Clinton'ın, bakanlığı döneminde devlete ait gizli bilgiler içeren yazışmalar yaptığını belirtmişti.

SINIRA DUVAR ÖRECEK

Adalet Bakanlığı'nın Clinton'ı yargılamayı reddettiğini ifade eden Christie, "eski bir savcı olarak Clinton’un hesap vereceği günün gelmesini sabırsızlıkla bekliyoruz" dedi. Christie'nin sözlerinin ardından salondan "Hillary’i hapsedin" sloganları yükseldi. Christie, El Kaide’ye ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a destek olmakla suçladı.

Kurultay yapıldığı sırada New York'ta bulunan Trump, salona bağlanarak 3 dakikalık bir konuşma yaptı. Aday adaylık sürecinin bittiğini ifade eden Trump, artık Hillary Clinton'a karşı odaklanılması gerektiğini vurguladı.

Meksika sınırına dev bir duvar öreceğini söyleyen Trump, ABD'de düzeni yeniden sağlayacağının altını çizdi.

CLİNTON NEFRETİ BİRLEŞTİRDİ

CNN televizyonunun politika muhabiri Chris Moody, aday konusunda birleşemeyen Cumhuriyetçi Parti'nin, Clinton karşıtlığında birleştiğini söyledi. Moody, kurultayda Clinton’ın adının Trump’ın isminden daha fazla anıldığını aktardı. Bush ailesi, John McCain, Mitt Romney, partinin önemli isimleri Trump'ın adaylığına karşı çıkmıştı. Bu isimler Cleveland'daki kongreye katılmayı da reddettiler.

Bugüne kadar rakip parti adayına karşı bu denli bir düşmanlık göremediğini belirten Moody, bu durumun kutuplaşmayı arttıracağı uyarısında bulundu.

Demokrat Partili eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın adaylığının ise, önümüzdeki hafta yapılacak kongrede kesinleşmesi bekleniyor.