Salih Müslim Türkiye-Rusya yakınlaşmasını değerlendirdi

PYD Eşbaşkanı Salih Müslim, Türkiye ile Rusya arasında başlayan 'normalleşme süreci'ni değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Suriye’nin Rojava bölgesinde kontrolündeki kantonlarda özerk yönetim ilan eden Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) Eş Başkanı Salih Müslim, Türkiye ile Rusya arasındaki buzların erimesi nedeniyle Kürtlerin federasyondan vazgeçmeyeceğini söyledi.

Lübnan’da yayımlanan El-Hayat gazetesine konuşan Müslim, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin kendilerini etkilemeyeceğini belirterek, “Rojava, federasyondan vazgeçmeyecek. Afrin ve Kobani kantonlarını da birleştireceğiz” dedi.

Rojava’da üç ABD üssü olduğunu hatırlatan Müslim, sözlerine şöyle devam etti: “ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon ve Washington’un desteğine güveniyoruz. Dış dünyayla diplomatik ilişkilerin geliştirilmesinin önünü açan ve Kürtler’e ait ayrı bir bayrak kabulü de dahil olmak üzere 85 maddeden oluşan bir federal anayasa taslağı hazırlıyoruz.”

Müslim’in demecine yer veren gazete şu yorumda bulundu: “Suriye’deki Kürtlere en büyük destek ABD’den geliyor. Başkan Barack Obama’nın Uluslararası Koalisyon Özel Temsilcisi Bret McGurk ise, 50 binlik askeri güce sahip PYD’nin silahlı kanadı YPG’nin en ateşli taraftarı.”