Eski RAF'çılar yeniden sahnede: Para transfer aracına el koydular!

Son beş yılda en az 8 soygun gerçekleştiren üç eski Kızıl Ordu Fraksiyonu (RAF) üyesi yine sahneye çıktı! Polisin yakalanmaları için yıllardır seferber olduğu RAF Triosu bu kez de para transfer aracını soydu

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'da 2011 yılından bu yana sekiz ayrı soygun gerçekleştirdikleri iddia edilen üç eski Kızıl Ordu Fraksiyonu (RAF) militanı yeni bir soygun daha gerçekleştirdi. Alman polisinin yakalanmaları için seferber olduğu üç eski RAF üyesinin Cumartesi günü öğleden sonra ülkenin kuzeybatısındaki Aşağı Saksonya Eyaleti'nde bir para transfer aracını soydukları iddia edildi.

Birgün'de yer alan habere göre, Alman medyasındaki iddialara göre "RAF Triosu" olarak adlandırılan "Üçüncü Kuşak" RAF üyelerinden Daniela Klette (57), Burkhard Garweg (47) ve Ernst-Volker Wilhelm Staub (61) bir mobilya şirketine ait aracı otomatik silahlarla durdurarak, içindeki paralara el koydu. Yüzleri maskeli ikisi erkek biri kadın militan, şoförü zorla araçtan indirerek, miktarı açıklanmayan paraya el koydu. Polis soygunun ardından kaçan militanları yakalamak için helikopterli operasyon başlattı.

2011'DEN BU YANA 8 SOYGUN

2011 yılından bu yana en az sekiz soygun düzenleyen RAF üyelerinin bu soygunlardan en az 5'ini gerçekleştirdiği DNA bulgularıyla kanıtlanmış durumda. Ancak RAF üyelerinden hiçbiri şu ana kadar yakalanamadı.

'YENİ BİR ÖRGÜT KURDULAR'

Federal Savcılığa göre 61 yaşındaki Staub, 47 yaşındaki Garweg ve 57 yaşındaki Klette RAF'in üçüncü kuşak üyeleri arasında yer alıyor. 1998 yılında örgütün dağıldığının duyurmasından bir yıl sonra üçlünün yeni bir örgüt kurdukları sanılıyor. 1999 yılının temmuz ayında bir nakil aracına yönelik soygunun arkasında da grubun olduğu tahmin ediliyor. Soygunda 500 bin euroya el konmuştu.