Almanya AB liderlerini acil toplantıya çağırdı

İngiltere'nin AB'den ayrılma kararı alması üzerine Almanya, AB’nin kurucu ülkelerini cumartesi günü toplantıya çağırdı. İngiltere'nin ardından Fransa, Hollanda ve Avusturya başta olmak üzere diğer AB ülkelerinden de referandum çağrıları yükselmeye başladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrılma kararı üzerine, kararı “Avrupa ve İngiltere için üzücü bir gün” olarak nitelendiren Almanya, AB’nin kurucu ülkelerini son durumu değerlendirmek üzere Berlin’e davet etti.

Alman Dışişleri Bakanlığı’nın twitter hesabından yapılan paylaşımda, Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier’in kurucu ülkelerin Dışişleri Bakanlarını Cumartesi sabahı Berlin’e davet ettiği duyuruldu.

Villa Borsig’de gerçekleşmesi beklenen toplantıya, Almanya’nın yanı sıra Fransa Dışişleri Bakanı Jean Marc Ayrault, Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders, İtalya Dışişleri Bakanı Paolo Gentiloni, Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders ve Luksemburg Dışişleri Bakanı Jean Asselborn’un katılması bekleniyor.

Öte yandan İngiltere'nin ayrılma kararının ardından Fransa, Hollanda, Avusturya başta olmak üzere AB ülkelerinden referandum sesleri yükselmeye başladı. (DHA)