İsveç ve Norveç'te pilotlar greve gidiyor

İskandinavya Hava Yolları'nda ücretlerine zam isteyen pilotlar, grev yapacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İskandinavya Hava Yolları ile pilotlar arasındaki görüşmelerin anlaşmazlıkla sonuçlanması nedeniyle grev kapıda. İsveç ve Norveç'te pilotlar greve hazırlanıyor.

İskandinavya Hava Yolları (SAS) ve pilotlar sendikası arasında devam eden görüşmelerde yaşanan anlaşmazlıktan sonra çalışanlar greve hazırlanıyor. İsveç Pilot Sendikası Basın Sözcüsü Rebecca Rosenvinge, toplu sözleşmenin süresi bittiğini ve görüşmelerde anlaşmaya varılamadığı için greve gideceklerini açıkladı.

Evrensel gazetesinden Murat Kuseyri'nin haberine göre SAS, sektördeki rekabeti gerekçe göstererek ücretleri düşürmüştü. Ücret kaybı yaşadıklarını söyleyen pilotlar, yüzde 10 zam talep ediyor.

Görüşmeler uzlaşmayla sonuçlanmazsa bu sabah 400 pilot greve çıkacak. İsveç'te çalışan pilotlar ise yarın saat 18.00'da iş bırakacaklar.

FRANSA’DA DA PİLOTLAR GREVDE

Fransa’da yeni iş yasasına karşı emekçilerin eylemleri ve grevleri devam ediyor. Fransa'nın en büyük havalimanı Charles de Gaulle, Avrupa Futbol Şampiyonası için ülkeye pek çok kişinin gelişi sırasında çalışanlar tarafından bloke edildi.

Demiryollarında devam eden grevler nedeniyle ulaşım durma noktasına geldi. Avrupa Kupası'nı taşıyan tren Paris'in Kuzey Garı'ndaki grev nedeniyle durdurulmuştu.