Bir haftada 700 mülteci öldü

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa'ya ulaşmaya çalışan mülteciler Akdeniz'de can vermeye devam ediyor. Bir haftada 700 mülteci hayatını kaybetti.

Ülkelerindeki siyasi, sosyal ve ekonomik koşullar nedeniyle başka ülkelere göç etmek zorunda kalan mültecilerin yolculukları her zaman başarıyla sonuçlanmıyor. Kaçakçılar aracılığıyla, kapasitesinin üzerinde yolcu bindirilen ve çoğu zaman eski teknelerle Avrupa'ya ulaşmaya çalışan yüzlerce mülteci, geçen hafta Akdeniz'de yaşamlarını yitirdi.

Euronews'in haberine göre ; İtalyan sahil güvenliği dün 600'e yakın mülteciyi kurtardı. İtalya'nın güneyinde bulunan Calabria bölgesinde 45 kişinin de cesedine ulaşıldı.

"ÜLKEMDE KALSAYDIM ÖLÜRDÜM"

İtalya'ya ulaşabilen Eritreli bir mülteci, yolculuk sırasında yaşadıklarını şu şekilde anlattı: "Bütün arkadaşlarım bana bunun kolay olmayacağını, denememem gerektiğini söylüyordu ama onlara inanmıyordum. Şimdi gördüklerimden sonra ise farklı düşünüyorum, onlar haklıymış. Çok zor, çok kötü. Fakat benim için kendi ülkemde kalmak da aynı şeydi. Kalsaydım ölürdüm."

Yetkililer, bir hafta içerisinde Avrupa'ya ulaşmaya çalışan 13 bin mültecinin kurtarıldığını, ölenlerin sayısının ise 700'e yaklaştığını açıkladı.

Etiketler akdeniz Mülteci