Muhalif öğretim üyesi ölü bulundu

Çeçenistan'da devlet başkanını eleştiren öğretin görevlisi ölü olarak bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya yanlısı Çeçenistan Devlet Başkanı Ramazan Kadirov’u eleştiren öğretim üyesi Hizir Yejiyev ölü olarak bulundu.

Ajans Kafkas'ın haberine göre, 19 Aralık 2015'te kaçırılan muhalif öğretim üyesi Hizir Yejiyev ormanlık alanda ölü olarak bulundu. 2 Ocak 2016 akşamı olayı Facebook hesabından duyuran Objektif Haber Ajansı Müdürü Heda Saratova, Yejiyev’in ailesiyle birlikte morga gittiğini yazdı.

Otopsi işlemleri yapılacağı gerekçesiyle cenazenin aileye teslim edilmediğini ifade eden Saratova, daha sonrasında Yejiyev’in ölüm raporunu paylaştı. Rapora göre, Yejiyev’in ölüm nedeni “şahsın uçurumdan düşmesi” olarak tespit edildi.

Bir orman görevlisinin ihbarını değerlendirdiklerini söyleyen Grozni Zavodski Emniyet Şubesi Başkanı Magomed Daşayev, cesedin Roşni isimli yerleşim yerine on kilometre kadar uzaklıkta ormanlık alanda bulunduğunu açıkladı.

Kaçırılma olayının ardından Kavkazki Uzel'e konuşan üniversite öğrencileri ve Çeçenistan vatandaşları Hizir Yejiyev’in emniyet güçleri tarafından kaçırıldığını dile getirmişlerdi.