BBC'den dokunulmazlık yorumu: Türkiye için tehlikeli bir an

Google Haberlere Abone ol

Dünya basını, dokunulmazlıkla ilgili Anayasa değişikliğini 'olumsuz' karşıladı. Wall Street Journal 'istikrarsızlık' uyarısı yaparken, BBC 'tehlikeli bir an' ifadesini kullandı.

hdp alkis

Wall Street Journal: Pek çok Batılı müttefik ve Türkiye'deki muhalefet grupları, Türkiye'nin zaten PKK saldırıları sonucu her gün asker ve sivillerin öldürülmesiyle başa çıkmaya çalıştığı bir zamanda, bir siyasi davalar dalgasının toplumsal gerilimleri ve ülke içi şiddeti alevlendirmesinden endişeli. Diplomatlara göre, PKK şiddetinin artması Türkiye'nin askeri kaynaklarını IŞİD'le savaşan uluslararası koalisyondan uzaklaştırır.

BBC: Eğer bazı HDP'li vekiller tutuklanırsa, bu durumun Kürtlerin yaşadığı bölgelerde daha fazla şiddete yol açmasından endişe ediliyor. Zira bu bölgelerde yaşayanlar parlamentoda söz hakkından mahrum bırakılmış hissedebilir. Dolayısıyla bu, Türkiye için tehlikeli bir an ve Erdoğan'ın kendi konumunu güvence altına alabilmek için ne kadar ileri gidebileceği konusunda bir test teşkil ediyor.