Dünya Triatlon Şampiyonası'nda yarışan sporcular ishal oldu: 39 kat fazla koli basili...

Dünya Traitlon Şampiyonası'nın İngiltere ayağında sporculardan 57'si yarıştan sonra ishal oldu. Plajdan alınan örneklerde önceki aya göre 39 kat fazla koli basili kolonisi tespit edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- 2024 Olimpiyatları'na katılabilmek için Dünya Traitlon Şampiyonası'nın İngiltere ayağında yarışan 57 sporcu, deniz kirliliği nedeniyle ishal oldu. 

Kentin mavi bayraklı plajı Roker'da düzenlenen yarışlarla ilgili açıklama yapan İngiltere Sağlık Güvenliği Ajansı (UKHSA), hastalığın nedenini ve yaygın patojenleri belirlemek için enfekte olanlardan alınan numunelerin laboratuvara gönderildiğini duyurdu.

ArtıGerçek'te yer alan habere göre yarıştan üç gün önce Çevre Ajansı'nın plajdan aldığı örneklerde, önceki aya göre 39 kat artışla 100 mililitrede 3 bin 900 koli basili kolonisi tespit edilmişti.

İngiltere triatlonlarının yönetim organı 'British Triathlon' ise ajansın numuneleriyle ilgili sonuçları yarışlardan önce yayınlamadığını ve yarışların örneklerin alındığı suların dışında yapıldığını savundu. Kurum, kendi test sonuçlarının etkinlik için gerekli standartlarda olduğunu da öne sürdü.

'B.K İÇİNDE YÜZDÜĞÜNÜZDE BÖYLE OLUYOR'

Yarışlara katılan Avustralyalı triatlet Jacob Birtwhistle, Çevre Ajansı'nın sonuçlarını Instagram'da paylaşarak etkinlikten sonra kendini iyi hissetmediğini söyledi. 28 yaşındaki Birtwhistle, "Yarıştan bu yana kendimi çok kötü hissediyorum ama sanırım b.k içinde yüzdüğünüzde böyle oluyor. Yüzme iptal edilmeliydi" dedi. Yarışa katılan başka bir sporcu da "Bu, pazar sabahı yarıştıktan sonra pazartesi gecesini neden kafam tuvalette geçirdiğimi açıklıyor!" cevabını verdi.

Sunderland'deki yarışlar, Dünya Triatlon Şampiyonası serisinin İngiltere ayağıydı ve sporcular Paris 2024 Olimpiyat oyunlarına katılmaya hak kazanmak için yarışıyordu. Kent, ilk kez serinin İngiltere ayağına ev sahipliği yaptı. (HABER MERKEZİ)