Dünya liderlerinden Erdoğan'a tebrik mesajları

Katar, Macaristan, Kuzey Kıbrıs, Özbekistan, Azerbaycan, Cezayir ve Libya liderleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanlığı seçiminin kesin sonuçları henüz açıklanmadan Katar Emiri Temim bin Hamed Es Sani ve Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Twitter hesaplarından mesaj paylaşarak Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etti.

Katar Emiri Es Sani, paylaştığı mesajda, "Sevgili kardeşim Recep Tayyip Erdoğan; zaferinizi tebrik eder, yeni döneminizde başarılı olmanızı, gelişme ve büyümeyi ilerletmek için kardeş Türk halkının ilerleme, refah ve iki ülke arasındaki güçlü ilişkiler açısından arzularınızı gerçekleştirmenizi dilerim" ifadelerini kullandı. 

'TARTIŞMASIZ ZAFER'

Macaristan Başbakanı Orban da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Twitter hesabından bir mesaj paylaşarak tebrik etti. Orban, İngilizce ve Türkçe paylaştığı mesajında, "Tartışmasız zaferiniz için tebrikler Cumhurbaşkanı Erdoğan! Tebrikler, Sayın Cumhurbaşkanı!" dedi.

KUZEY KIBRIS, ÖZBEKİSTAN, AZERBAYCAN VE CEZAYİR'DEN TEBRİK

AA'nın aktardığına göre, Kuzey Kıbrıs Başbakanı Ünal Üstel de gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimlerin hayırlı olmasını dileyerek, "Güçlü ve istikrarlı bir Türkiye için Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanması bizler için önemliydi" dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı telefonla arayıp seçimdeki başarısı nedeniyle kutlayarak, en kısa zamanda Azerbaycan'a beklediğini iletirken, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif de seçimdeki başarısı nedeniyle Erdoğan'ı tebrik etti.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı telefonla arayarak tebrik etti. Cezayir Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, Türkiye’de düzenlenen ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimini önde götüren Cumhurbaşkanı Erdoğan için bir tebrik mesajı yayımladı.

Tebbun, “Sayın Cumhurbaşkanı ve Değerli Kardeşim” cümleleriyle başladığı mesajında, "Kardeş Türkiye halkının aziz şahsınıza olan güveninin tazelenmesini memnuniyet ve sevinçle karşılayarak, size kendi adıma ve Cezayir halkı adına tebriklerimizi sunuyoruz" dedi.

LİBYA BAŞBAKANI MUHALEFETİ DE 'SELAMLADI'

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı seçimi önde götürmesinden dolayı tebrik etti. Libya Başbakanlığı'na ait resmi Facebook sayfası "Hukumetina"da yayımlanan tebrik mesajında Dibeybe, "Kardeşim Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı bir dönem daha Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazandığı için tebrik ediyorum. Türk halkı Erdoğan’a olan güveni ve projelerinin başarısını yeniledi" dedi. Dibeybe muhalefete hitaben de "Kazanamasa bile siyasi ve demokratik sürece sahip çıktığı için Türk muhalefetini de selamlıyorum" ifadelerine yer verdi. (DIŞ HABERLER)