Dünya Kupası ev sahibi Katar 'parayla taraftar' iddiasını yalanladı

Dünya Kupası öncesi Katar'ın parayla taraftar tuttuğu iddia edildi. Ev sahibi ülke reddetti: Bunlar sistematik karalama kampanyaları. Karşılaşmalar için 1 milyon 300 bin bilet satıldı...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tartışmaların gölgesinde son hazırlıkları yapılan 2022 Dünya Kupası öncesi ev sahibi Katar'ın parayla taraftar tuttuğu iddia edildi. 

Özellikle sosyal medyada öne çıkan, Avrupa medyasında da gündem olan bu iddiayı Katar FIFA yetkilisi yalanladı.

Katar haber ajansına göre 2022 FIFA Dünya Kupası İcra Başkanı Nasır el-Hatır, iddiaların dünyanın en önemli spor organizasyonunun Katar'da başlamasıyla artan "sistematik karalama kampanyaları" çerçevesinde ortaya çıktığını savundu.

Söz konusu iddiaların "Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan Katar devletinin gücüne şüphe düşürmek hedefli yeni çabalar" olduğunu söyleyen Hatır, bunun Katar'da 30 yıldan uzun bir süredir yaşayan insanlardan bir grubu hafife almak olduğunu ve Dünya Kupası karşılaşmalarını takip edecek kişilerin ücretli taraftarlar olarak nitelendirilmesinin oldukça ayıp olduğunu dile getirdi.

Hatır, açıklamasında "Şampiyonada karşılaşmalar için 1 milyon 300 bin bilet satıldı" ifadesini kullandı. (HABER MERKEZİ)