DSÖ uzmanı: 'Virüsün kaynağının Wuhan'daki hayvan pazarı olduğuna dair kanıt yok'

Yeni tip korona virüsünün kaynağını araştırmak için Wuhan'a giden DSÖ heyetinden Rus uzman Vladimir Dedkov, buradaki gıda pazarında salgının yayılması için tüm koşulların olduğunu ancak bunun virüsün oradan kaynaklandığı anlamına gelmediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Ortaya çıkışı hakkında çeşitli rivayetler türetilen Covid-19 virüsünün 'nasıl yayıldığını' araştıran Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) heyeti, kaynağın Wuhan'daki gıda pazarı olduğuna dair kanıt bulunmadığını açıkladı.

Çin haber ajansı Xinhua'nın haberine göre, DSÖ heyetinden Rus uzman Vladimir Dedkov, Covid-19'un kökenine dair yeni bir açıklama yaptı. Dedkov, Wuhan'daki gıda pazarında salgının yayılması için tüm koşulların olduğunu ancak bunun virüsün oradan kaynaklandığı anlamına gelmediğini söyledi. Vladimir Dedkov, salgının dünyaya buradan yayıldığına dair herhangi bir kanıt bulunmadığını ifade etti. 

'LABORATUVARDAN DA SIZMADI'

Covid-19'un Wuhan Viroloji Enstitüsü laboratuvarından sızdığı iddialarını da yalanlayan Dedkov, "Laboratuvar mükemmel bir şekilde donatılmış. Oradan bir şeylerin sızmış olabileceğini hayal etmek benim için zor" ifadelerini kullandı. (AA)