'DSÖ Başkanı Covid-19 aşısı olmadığını itiraf etti' iddiası yalan

DSÖ Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus'un Covid-19 aşısı olmadığını itiraf ettiği iddiası, Teyit.org tarafından yalanladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus'un Covid-19 aşısı olmadığını itiraf ettiği iddiaları yalanlandı.

Sosyal medyada paylaşılan bazı gönderilerde, DSÖ Direktörü Ghebreyesus'un Covid-19 aşısı olmadığını itiraf ettiği iddia edildi. İddia bir videoyla birlikte paylaşıldı.

Teyit.org'un araştırmasına göre, Covid-19 aşılarının geliştirilme ve dağıtım sürecini anlatan “How to Survive a Pandemic” isimli belgeselden alınan videoda, Ghebreyesus'un verdiği yanıt kesilmiş. Ghebreyesus, Afrika’da ve dünyanın diğer bölgelerinde yaşanan aşıya erişim sıkıntısına yönelik sembolik bir protesto için daha erken aşı olma şansı varken beklediğini söylüyor. Söyleşide, Ghebreyesus’un henüz aşı olmadığına dair bir ifade yer almıyor. Ghebreyesus, ilk doz Covid-19 aşısını olmak için Afrika ve diğer dar gelirli ülkelerdeki aşı kampanyalarıyla eş zamanlı olarak Mayıs 2021'e kadar beklediğini belirtiyor.

Ghebreyesus, Mayıs 2021’de Covid-19 aşısı olduğu gün sosyal medya hesabından da paylaşımda bulundu.

DSÖ de 2 gün önce Ghebreyesus’un aşı sürecinin tamamlandığını belirtti.

Belgeselde Tedros Adhanom Ghebreyesus’a sorular soran Jon Cohen de, paylaşılan videonun çarpıtıldığını belirtti.

(DIŞ HABERLER)