Dr. Barış Işık üçüncü kez görevine iade edildi: Bu kez kendisi istifa etti

'Masonik, FETÖCÜ, Marksist terör yapılanmasının' üyesi olduğu iddiasıyla 3. kez Anadolu Üniversitesi'ndeki görevine son verilen Dr. Barış Işık üçüncü kez görevine iade edildi. Işık bu kez istifa etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesindeki görevi, hakkında açılan soruşturma bitmeden sonlandırılan Dr. Barış Işık, üniversiteye açtığı davayı üçüncü kez kazandı. Daha önce mahkeme kararıyla işine geri dönen ancak hemen ardından tekrar işten atılan Işık, üçüncü mahkeme kararının ardından bu kez istifa etti. Işık, Hukuk Fakültesi özelinde yaşanan hukuksuzlukların bir kitabın konusu olmayı hak ettiğini vurguladı.

5 YILLIK HUKUK MÜCADELESİNİ 3 KEZ KAZANDI

Evrensel'den Damla Kırmızıtaş'ın haberine göre, Dr. Barış Işık, Avukat Heval Yıldız Karasu’nun Eskişehir’de bulunan ofisine 2018’de av tüfeğiyle yapılan saldırıyı kınayan açıklamasına katıldı. Eskişehir Barosunun temsilcileri, sendika temsilcileri ve belediye başkanının da katıldığı açıklama sonrası Anadolu Üniversitesi Dr. Barış Işık’a soruşturma açtı. Soruşturma sürerken Işık’ın sözleşmesi yenilenmedi ve Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesindeki görevine son verildi.

Bu kararın ardından Işık’ın 5 yıllık hukuk mücadelesi başladı. 2019 ve 2021’de de hakkında işe iade kararı verilen Işık, üçüncü kez işine iade edildi. Kararı değerlendiren Işık, “Ciddiyetten uzak, kamusal yetkilerin sonuna kadar kötüye kullanıldığı bu süreç, hukuk adına trajikomik bir hal aldı” dedi.

'SÜREÇ AKILALMAZ NOKTALARA VARDI'

Işık sözlerini şöyle sürdürdü, “Barış akademisyenlerinin tasfiyesiyle başlayan ve çeşitli şekillerde devam eden süreç akılalmaz, Anadolu Üniversitesi, Hukuk Fakültesinde ‘Masonik-Fetöcü-Marksist’ bir terör yapılanması olduğu iddia etti. İddiaya göre fakülteyi terör yuvasına çevirmek için bütün farklılıklar bir tarafa bırakılıp bir araya gelinmiş, çoktan seçmeli, kokteyl bir örgüt kurulmuştu. Bu örgütün eş başkanları eski dekan ve bir kısmı halen fakültede görev yapan öğretim üyeleriydi. Ben ise idari soruşturma raporundaki ifadeyle ‘Eskişehir ili özelinde herhangi bir siyasetçinin veya basın mensubunun sahip olmadığı bir kudrete erişmiş, adeta kilit bir siyasi figür olarak ön plana çıkmış, üzerimden manevra bulmak isteyen siyasi ve karanlık güçlerin (FETÖ, terör destekçisi Marksist Cephe ve Masonik yapının) el birliğiyle ortaya çıkarmış olduğu projenin’ bir ürünüydüm” diye konuştu.

‘BİLİM YERİNE LİYAKATSİZLİK EGEMEN’

Akademisyenlere 'fantastik' suçlamalarla soruşturmalar açmaya varan sürecin aslında üniversitelerdeki son 10 yıllık dönüşümün sonucu olduğunu belirten Işık, bilimsel tartışmanın egemen olması gereken üniversitelere iftira ve liyakatsizliğin egemen olduğuna dikkat çekti.

Işık, “Yerel ve merkezi iktidara koşulsuz biatin istendiği, idarecilerle aynı düşüncede olmayan akademisyenlerin tasfiye edilmeye çalışıldığı, mesleği hukuku öğretmek olanların hukuku ayaklar altına aldığı, akademisyenlerin birbirlerine selam vermez olduğu, fakülteye giderken ayaklarının geri geri gittiği bir korku imparatorluğuna dönüştü” dedi.

BU KEZ KENDİSİ İSTİFA ETTİ

Daha önce de 2 kez mahkeme kararıyla işe iade edilen Barış Işık, üçüncü mahkeme kararının ardından üniversiteden istifa etti. İstifa dilekçesinde, 7 yıl aralıksız, 5 yıl da mahkeme süreçleri nedeniyle kesintili olarak görev yaptığını, bu süreçte üniversite hakkında açtığı 7 davanın 7'sini de kazandığını belirten Işık, 12 yılda sürgün, idari disiplin cezası, oda vermeme gibi mobbingin her türlüsü ile karşılaştığını vurguladı.

Işık "2019, 2021 ve 2022 yıllarında tam 3 kez atamamın yenilenmemesi suretiyle görevime son verildi ve tam 3 kez mahkeme kararı ile geri döndüm. Görünen o ki bundan sonra da tarafınıza açacağım olası davaları kazanacağım. Bu yönüyle ciddiyetten uzak, kamusal yetkilerin sonuna kadar kötüye kullanıldığı, hukuksuzlukta ısrar noktasında rekora giden bu süreç, hukuk adına trajikomik bir hal almıştır" dedi.

'ASLA BİAT ETMEDİM'

Dilekçesinde "Ben asla biat etmedim. Çünkü bilim insanı hele ki hukukçu bir bilim insanı haksızlara biat etmez, haksızlıklara karşı hukuku savunur. Ben nerede olursam olayım daha adil bir memleket ve özgür bir akademi için mücadele etmeye, doğru ve adil olanın peşinde koşmaya devam edeceğim" ifadelerine yer veren Barış Işık, "Hukukçu kimliğimi geliştirebileceğim, akademik çalışmalarım için sağlıklı ve uygun koşulları olan başka bir şehir ve yerde devam etmemin daha doğru olduğu düşüncesindeyim" diyerek istifasını sundu. (.HABER MERKEZİ)