Doruk Madencilik işçileri: İkinci tebliğe kadar nöbetimize devam edeceğiz

EHP MK üyesi Sanem Deniz Kural ve EHP Eskişehir İl Örgütü, 9 aydır ödenmeyen ücret ve tazminatlarını almak için nöbet tutan işçileri ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Emekçi Hareket Partisi MK üyesi Sanem Deniz Kural ve EHP Eskişehir İl Örgütü, Yıldız Holding'e bağlı Doruk Madencilik işçilerine destek ziyareti gerçekleştirdi. 

9 aydır ödenmeyen ücretleri ve tazminatları ödenmeyen madenciler, 31 Ağustos'ta kendilerini madene kapatıp 5 gün süren bir açlık grevi gerçekleştirmişlerdi. 5 günlük eylemin ardından patrondan tüm hakların 3 ay içerisinde verileceği sözünü alan madenciler eylemi sonlandırsalar da mücadeleleri sürüyor. 

Alanda açıklama yapan Kural, "Burada biriken bir emek var ve bunu kimse yiyemez. Biliyoruz ki bu madenler aslında halkın malıdır. Kamuya ait bu madenler özelleştirildikten sonra bu tür sorunların katmerlenerek büyüdüğünü her yerde gördük. Burası da bunun bir örneği” dedi.

'İKİNCİ TEBLİĞE KADAR NÖBETİMİZE DEVAM EDECEĞİZ'

Seçim öncesi kamu görevlilerinin kendilerine mağdur olmayacaklarını söylediğini anlatan Doruk Madencilik işçisi Bekir, “Hiçbir arkadaşımız buradan tazminatını alamadı. Seçim öncesi devlet büyüklerimizden gelip ‘hiçbir işçiyi mağdur etmeyeceğiz’ dediler ama yine de mağdur olan arkadaşlarımız oldu. Sigortalarımızı yer üstü yatırdılar. Biz de bir mücadele içerisine girdik. 9 günlük mücadeleden sonra tam istediğimizi alamadık ama olsun. TMSF’den (Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu) geriye dönük haklarımıza dair bize ikinci bir tebliğ gelene kadar nöbetimize devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)