Donald Trump'a zehirli zarf gönderen kadına 22 yıl hapis cezası

Fransa ve Kanada vatandaşı Ferrier, Trump'a ABD başkanı olduğu dönemde içinde zehirli 'risin' maddesi bulunan zarf gönderdiği için 22 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Fotoğraf: Hidalgo County Şerif Ofisi
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pascale Ferrier isimli Kanadalı bir kadın, Donald Trump'a ABD başkanı olduğu dönemde posta yoluyla 'risin' isimli zehirli madde gönderdiği gerekçesiyle hapis cezası aldı.

BBC'nin haberine göre, 56 yaşındaki Ferrier, aralarında ABD'nin eski başkanı Donald Trump'ın da olduğu isimlere içinde risin bulunan postalar göndermiş, ocak ayında ise kendisine yöneltilen 'kimyasal silah' suçlamasını kabul etmişti. Eylül 2020'de Beyaz Saray'a gönderilen zarfın Trump'a ulaşmamasına ilişkin olarak mahkemede konuşan sanık, planının başarısız olduğuna ve 'Trump'ı durduramadığına' üzüldüğünü söyledi. Mahkemede 'kendisini terörist olarak değil, aktivist olarak gördüğünü' söyleyen Pascale Ferrier, "Amaçlarımı gerçekleştirmek için barışçıl yollar bulmak istemiştim" diye konuştu. 

'SENİN İÇİN YENİ BİR İSİM BULDUM...'

FBI'ın paylaştığı bilgilere göre, Ferrier'in parmak izleri Donald Trump'a gönderilen zarfın üzerinde bulunmuştu. Trump'ı başkanlık yarışından çekilmeye çağıran Ferrier, mektupta, "Senin için yeni bir isim buldum: Çirkin Tiran Palyaço" diye yazmıştı. Hakim Dabney Friedrich, Ferrier'i 22 yıl hapis cezasına mahkum etti. Karar duruşmasında konuşan Hakim Friedrich, Ferrier'in eylemlerinin 'ölümcül olma potansiyeli taşıdığını' ve 'kendisine, topluma ve potansiyel kurbanlara zararlı olduğunu' dile getirdi. 

Eylül 2020 tarihinde tutuklanan ve Teksas'taki sekiz kolluk kuvveti mensubuna da benzer mektuplar gönderdiğini kabul eden Fransa-Kanada çifte vatandaşı sanık, hapis cezasının infazı tamamlandıktan sonra ABD'den sınır dışı edilecek ve ülkeye dönmesi durumunda denetim altında bulundurulacak. Ferrier, yakalandığı dönemde, üzerinde ateşli silah, bıçak ve mühimmat bulunmuş, Quebec'teki evinde risin maddesini ürettiğini kabul etmişti. (DIŞ HABERLER)