Domino's Pizza'dan siber saldırı açıklaması: Şifrenizi değiştirin

Domino’s Türkiye, 9 Ocak'ta siber saldırıya uğradıklarını ve suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Müşterilerden şifrelerini değiştirmeleri istendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Domino's Pizza, siber saldırı iddiaları ile ilgili açıklama yaptı. 9 Ocak 2022 tarihindeki saldırının ardından bir mail aldıklarını belirten Domino’s Türkiye, müşterilerine ait isim, soy isim, iletişim bilgileri, müşteri numarası bilgilerinin edinilmesi üzerine detaylı incelemelerin şirket tarafından başlatıldığını, "teknik kontrollerin sağlandığı, teknik ve idari tüm tedbirlerin alındığını" belirtti.

Açıklamada, "Kişisel Verilerin Korunması Kurumuna gerekli bildirimler yapılarak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmak suretiyle hukuki süreç başlatıldı. Bu noktada önemle vurgulamak isteriz ki kurumumuz, finansal bilgileri içeren herhangi bir kredi kartı verisi tutmamaktadır ve finansal verilere erişim söz konusu değildir" ifadesine yer verildi.

Şirketin gelecek günlerde sürece ilişkin detayları aktarmaya devam edeceği belirtildi.

Ayrıca şirket, “Mevcut Domino’s şifreniz ile giriş yapmaya çalıştığınızda hata uyarısı alacağınız için şifrenizi değiştirip sipariş vermeniz gerekmektedir. Aynı şifreyi başka siteler için kullanıyorsanız da bu şifreleri değiştirmenizi, yeni şifrenizin güçlü karakterlerden oluşmasını, kişisel bilgilerinizi talep eden yazışmalarda dikkatli olmanızı ve bilinmeyen adreslerden gelen e-postalardaki linklere tıklamamanızı tavsiye ederiz” ifadelerini kullanarak kullanıcılarını uyardı ve şifrelerin saldırganlar tarafından ele geçirilmiş olma ihtimalinin altını çizdi.(HABER MERKEZİ)