Dolmuşçular saldırmıştı: 'Darp yok, yüzlerini boyadılar'

Sürmene Şoförler Odası Başkanı Yılmaz, öğrencilerin saldırıya uğradığı görüntülerin gerçeği yansıtmadığını öne sürdü, "Darp yok, suratlarını boyadılar. Belediye başkanı hainlik yaptı" dedi.

Fotoğraf: Gazetede Duvar
Google Haberlere Abone ol

TRABZON - Trabzon'un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Sürmene Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin dolmuş şoförleri tarafından darp edildiği görüntülere dair açıklama yapan Sürmene Şoförler Odası Başkanı Ekrem Yılmaz, algı yapıldığını ve kendilerinin suçlu gösterildiğini iddia etti. Açıklamasında tehdit ve hakaret içeren ifadeler kullanan Yılmaz, "Öğrenciler şoförlerimizi darp etti. Bu işi medyaya yağan Ümit Özdağ. Hain Ümit Özdağ. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, şoförlerimizin tutuklanması için hainlik yaptı. Mahkemede hesabını soramıyorsam, gider kendim hesabını sorarım" dedi.

2 Mayıs'ta meydana gelen olayda KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü'nde öğrenim gören öğrenciler, okula gidebilmek için özel servis tuttu. Servisin Sürmene ilçe dolmuşçuları tarafından durdurulması üzerine çıkan arbedede öğrencilerin darp edilmesi ülke gündemine düştü. Olayla ilgili 2 şoför gözaltına alınarak tutuklandı.

'ÖĞRENCİLER DARP EDİLMEDİ YÜZLERİNİ BOYADILAR'

Olayın üstünden geçen 5 günün ardından Sürmene Şoförler Odası Başkanı Ekrem Yılmaz bugün basın karşısına çıktı. Olayın gelişimini anlatan Yılmaz, dolmuş şoförünün servisi durdurarak hat üzerinde yolcu alması üzerine uyardığını ve izin belgesini sorduğunu söyledi. Durak görevlerinin servis şoförüyle konuşurken öğrencilerin araçtan indiğini belirten Yılmaz, "Olay anı mobese görüntülerinde var. Savcılığın gizlilik kararı nedeniyle açıklanmıyor. 30 öğrenci araçtan inip bir durak görevlisi, bir şoför ve iki vatandaşımız linç etmek üzere saldırıyorlar. Cezaevinde yatan şoför arkadaşımızın darp edilmiş görüntüsü var. Olay sona erince öğrenciler servise binip gidiyor. Öğrenciler darp edilmedi. Boğuşurken kaşının kenarı çizildi, sonra da suratını boyadılar" dedi.

'ÜMİT ÖZDAĞ, SENİ ŞEYTANA HAVALE EDİYORUM'

Olayın sosyal medyaya düşmesiyle ayrıntılar bilinmeden Sürmene şoförleri hakkında karalama kampanyası başlatıldığını kaydeden Yılmaz, "Ben olayı duyduğumda, savcılığa intikal etmişti. İfadeler alındıktan sonra şoförler ve öğrenciler serbest bırakılmıştı. Daha sonra sosyal medyadaki paylaşımlarla olay büyüdü. Bu işi medyaya yağan Ümit Özdağ. Hain Ümit Özdağ. Seni şeytana havale ediyorum. Ümit Özdağ yem attı, bizim siyasetçiler peşine takıldı" ifadelerini kullandı.

'AHMET METİN GENÇ HAİNLİK YAPIYOR'

Yılmaz, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"İlk önce Sürmene Belediye Başkanı Hüseyin Azizoğlu, Trabzon Valiliği, Sürmene Belediyesi ve kaymakamlık koordinasyonunda öğrencilerin belediye otobüsleriyle taşınacaklarını bildirerek şoför esnafını suçlu gösteriyor. Daha sonra Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç de olayı nefretle kınadığını, öğrencilerinin yanında olduğunu, otobüslerle ücretsiz taşıyacağını söylüyor. Sürmene şoförünü suçlu göstermek için servis aracına taşımacılık için belge veriyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı şoföre karşı hainlik yapıyor, kumpas kuruyor. Bizi terörist ilan ettiği için haindir. Sen suçu olmayan şoförleri suçlu göstermek için öğrencileri yanına alıp şov yapıyorsun."

'MAHKEMEDE SORAMIYORSAM HESABINI KENDİM SORARIM'

"Ümit Özdağ'ın, Ahmet Metin Genç'in, Hüseyin Azizoğlu'nun KTÜ Rektörü Hamdullah Çuvalcı'nın hakkında suç duyurusunda bulunacağım. 1 buçuk milyon servis şoförünü de dava açmaya davet ediyorum. Bu kişiler şoför esnafımızı suçlu gösterip tutuklatmak için algı yaptılar. Şoför esnaflarımızın çocukları babalarına "siz ne yaptınız" diye soruyor. Siz bütün şoför esnafını töhmet altında bıraktınız. Bana kumpas kuranları Allah'a havale ederim, mahkemede hesabını soramıyorsam gider kendim hesabını sorarım. Eğer Ahmet Metin Genç'ten, Hüseyin Azizoğlu'ndan hesap sorulmazsa ben peşlerini bırakmayacağım."