Dolandırıldılar: Fatih Terim, Arda Turan, Muslera, Selçuk İnan, Semih Kaya...

Özel bir bankanın müdürü 80 milyon dolarlık dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla tutuklandı. Şikayetçiler arasında Fatih Terim, Arda Turan, Semih Kaya, Fernando Muslera gibi ünlü isimler var.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Özel bir bankanın İstanbul Levent Büyükdere Şube Müdürü S.E. hakkında “özel belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık” suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Gözaltına alınan S.E. tutuklandı. Soruşturmaya konu olan rakamın 80 milyon doları bulduğu ileri sürülürken mağdurlar arasında çok sayıda iş insanının yanı sıra Fatih Terim, Arda Turan, Fernando Muslera ve Selçuk İnan, Semih Kaya gibi futbol dünyasından ünlü isimler de var. 

Söz konusu iddiaya ilişkin ilk haber Habertürk'te Mustafa Şekeroğlu imzasıyla yayınlandı. Soruşturmaya ilişkin önemli detayların bir kısmına ise Diken ulaştı. Oksijen gazetesinde de farklı detaylar yer aldı. İddialar şöyle: 

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün geçen hafta İstanbul Göktürk’te bir eve baskın düzenlediği, baskında özel bir bankanın şube müdürü S.E gözaltına alındı ve ertesi gün tutuklandı. 

Adli sürecin çok hızlı ilerlediği bu dosyanın kapağı aralandığında ise ortaya aralarında çok ünlü isimlerin olduğu ve yaklaşık 80 milyon doları bulduğu ifade edilen bir dolandırıcılık soruşturması çıktı. ‘Mağdur’ sıfatıyla şikayet edenler arasında Galatasaray camiasının tanınmış isimleri Fatih Terim, Arda Turan, Fernando Muslera, Selçuk İnan, Semih Kaya’nın yanı sıra kulüp yöneticilerinin olduğu iddia ediliyor.

Fatih Terim’in yaklaşık 10-12.5 milyon dolar, Arda Turan'ın 6-8 milyon euro dolandırıldığı ileri sürülüyor. Yine iddialara göre şüpheli S.E.'nin Florya şube müdürü iken Galatasaray camiasının önde gelen isimleriyle 15 yıla varan yakınlık kurduğu ve güvenlerini kazandığı belirtiliyor. 

Bir iş insanının şikayet dilekçesi dolandırıcılığın nasıl gerçekleştiğine dair de ipuçları veriyor: 

“S.E. 2022 yılında benimle görüşmek istedi, ‘Yatırım amaçlı para bulabilir misin? Ya da senin boşta paran var mı? Özel müşterilere özel kapalı fon sisteminde çok ciddi paralar kazanılabilecek bir sistem oluşturduk, bu sistemi gizli tutuyoruz ve sen ne kadar yatırım yaparsan o kadar da kazancın fazla olur’ dedi. Hem kendi hem de arkadaşlarımdan topladığım 3.5 milyon doları şubede odasında çanta ile teslim ettim. Ancak vade gelip ödeme yapılmayınca kendisiyle görüştüm. Şube değiştiği için yetkisi açısından sistemsel bir hata olduğunu ifade etti. Bu sistemsel hatayı aşmak için fona para eklemem gerektiğini, ne kadar çok para bulursa o kadar hızlı çözüm olduğunu söyledi. Yaklaşık 1.5 milyon doları iki ya da üç çanta halinde şüpheliye 14 Kasım 2022’de teslim ettim.”

Şüpheli şikayet dilekçesinde çantasında GPS olduğu bilgisini de paylaşıyor: “Daha önceden başımdan hırsızlık olayı geçtiği için çantama güvenlik amaçlı GPS cihazı taktırmıştım. Cihazı kontrol ettiğimde çantanın bankada yaklaşık yarım gün kaldıktan sonra Sarıyer’deki L. Sitesi’ne; bir gün sonra İstanbul Havalimanı’na gittiğini ve aynı günün akşamında aynı adrese geri döndüğünü tespit ettim. Birkaç gün sonra beni S.E. aradı ve ‘Bana verdiğin para çantasında GPS cihazı takılı mıydı?’ diye sordu. Ben de evet dedim. O da bana konuyla ilgili birisinin beni arayacağını söyledi. Ardından adının Semih olduğunu söyleyen bir kişi aradı. Hesap sorarcasına konuşunca ‘Çantamın sende işi ne’ diye sordum. O da çantayı kendisine S.E.'nin verdiğini söyledi. Görüşme gerginleşince telefonu kapattım. Sonra S.E. aradı, Semih ve eşinin bankada olduğunu; Semih’in eski GS’li futbolcu olduğunu söyledi. Şubede görüşmek istedi ama ‘Onların yanında çantada para olduğundan sakın bahsetme’ dedi. Şubeye gittim, Semih Kaya ve eşine çanta ile GPS cihazının benim olduğunu söyledim ve S.E.'nin istediği gibi konuştum. Buradan para dolu çantaların Kaya’ya verildiğini anladım. Hatta aynı gün Kaya’nın Bodrum’da ev aldığını öğrendim. Şu aşamada suç ithamında bulunmamakla birlikte hakkımı saklı tutuyorum.”

İş insanı, iki belgede imzası bulunan S.E., şubenin bağlı bulunduğu banka ve bir belgede imzası bulunan şube müdür yardımcısı hakkında suç duyurusunda bulundu. Diken'in haberine göre ise banka yönetimi, dolandırıldığından şikayet edenlerin ‘parayı teslim etme’ (bavullarla, şube dışında, elden vb.) biçimini sorguluyor ve eleştiriyor. Kurumsal olarak bir bankaya giren bir kuruşun bile kaydının tutulduğunu, dolayısıyla kurum olarak bankanın ‘kayıt dışı’ paradan sorumlu tutulamayacağını savunuyor. (HABER MERKEZİ)