DOGÜNSİNFED: Sanayi gelişiyor, nüfus artıyor ama uçak sayısı düşüyor

DOGÜNSİNFED yeni yönetim kurulu basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yönetim Kurulu Başkanı Devrim Türk, "Aynı zamanda sivil toplum kurumu alarak toplumun gelişmesi için çabalıyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Doğu Güneydoğu Sanayici İş İnsanları Derneği Federasyonu'nun (DOGÜNSİNFED), temmuz ayında gerçekleşen 9'ncu Olağan Genel Kurulu toplantısıyla göreve başlayan yeni yönetim kurulu üyeleri, basın mensuplarıyla bir araya gelerek tanışma ve gündemi değerlendirme toplantısı düzenledi.

Taşıma programına, DOGÜNSİNFED Yönetim Kurulu Başkanı Devrim Türk, derneğin yönetim kurulu üyeleri ve Doğu ve Güneydoğu İş Kadınları Derneği (DOGÜNKAD) Başkanı Özlem Külahçı katıldı.

DOGÜNSİNFED Yönetim Kurulu Başkanı Devrim Türk, DOGÜNSİNFED'i daha iyi bir yere getirmek için çalışacaklarını söyledi.

İş dünyasının sorunlarını ve taleplerini dile getirmek istediklerini belirten Türk, "Dünya ticareti ve finansmanın yüzde 50'den fazlası ülkeler arasında yapılmaktadır. Dolayısıyla bizlerin de gelişen bir dünyada pay almamız gerekiyor. Bu bizim görev ve sorumluluğumuzdur. Aynı zamanda bir sivil toplum kurulu alarak içinde bulunduğumuz toplumun gelişmesi için çabalıyoruz ve hedeflerimiz var. Rekabetçi bir ekonominin oluşması için hedefimiz var. Türkiye ekonomisi Marmara bölgesinde konumlanmış durumda, bunun dağılmasını gerektiğine inanıyoruz" diye konuştu.

YÜKTE AĞIR PAHADA HAFİF BÖLGE

Bölgeye yönelik çok ciddi teşviklerin yapıldığını ifade eden Türk, "10 yıllık bir gelişmeye baktığımızda bu teşviklerin faydasını görüyoruz. Ama sadece bunlar yetmiyor. Bizler yükte ağır pahada hafif ürünler üreten bir bölgeyiz. Biz de gelişmiş bir üretim yapmak isteriz ama şu an ekonomik bir durumumuz yok. Üretimlerimizi limanlara ulaştırmamız gerekiyor. Karayollarında son yirmi yıldır ilerlemeler kaydedildi. Ama artan petrol fiyatlarını gözardı etmememiz gerekiyor" ifadesini kullandı.

Havayolu ulaşımında 6-7 yıldır ciddi bir gerilemenin söz konusu olduğunu ifade eden Türk, “Sanayi gelişiyor, nüfus artıyor ama uçak sayısı düşüyor. Bu konu ile ilgili görüşmeler yapacağız” dedi

"Ulaştırma Bakanlığı’nın son dönemde demiryollarını geliştirme projesi var" diyen Türk, "Dernek olarak bu konuda bölgemizin öncelikli olması gerektiğini düşünüyoruz. Dezavantajlı, pazara uzak bir bölgedeyiz. Demiryollarına ciddi yatırımlar yapılması gereklidir" dedi.

Bölgedeki sanayicilerin sıkıntılar çektiğini söyleyen Devrim Türk, "Bölgemiz turizm anlamında önemli bir potansiyel teşkil ediyor. Sanayi gelişiyor, nüfus artıyor. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik sorunlardan dolayı sanayicilerin sıkıntıları var. Bu sıkıntıların giderilmesi için çalışıyoruz. Sanayinin gelişmesi için girişimciliğin desteklenmesi gerekiyor" diye konuştu. (DUVAR)