Doğumda unutulan gazlı bezle 2 yıl yaşamış

2 yıl önce sezaryen ile doğum yapan 32 yaşındaki kadının vücudunda gazlı bez unutulduğu belirlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Antalya’da yaşayan 32 yaşındaki Y.S.’nin 2 yıl önce yaptığı doğumda vücudunda 30 santimetrelik gazlı bez unutulduğu ortaya çıktı. Yaşadığı ağrılar nedeniyle gittiği hastanede çekilen tomografide belirlenen gazlı bez ameliyatla alındı.

DHA'nın haberine göre, Y.S., 2021 yılında kızını dünyaya getirmek için özel bir hastanede doğuma girdi. Burada sezaryen ile doğumu gerçekleştirilen Y.S., taburcu edildiği gün yaşadığı kusma ve ağrı şikayetiyle tekrar aynı hastaneye başvurdu. Bağırsaklarında yaşadığı sıkıntı nedeniyle 12 gün hastanede yatan Y.S. yeni dünyaya getirdiği bebeğinden de ayrı kaldı.

Hastaneden taburcu edilen Y.S.’nin bu sefer de dikişlerinden iltihap akmaya başladı. Tekrar hastaneye başvuran Y.S.’ye doğumunu yaptıran doktoru D.A. iddiaya göre ‘durumun normal olduğunu ve iltihabın zamanla biteceğini’ söyledi. Hastaneden ayrılan Y.S.’nin 2 yıl boyunca ara ara ağrıları ve iltihap akıntısı devam etti. Bu süre zarfında başvurduğu hastanelerden bir sonuç alamayan genç kadın, ağrıyla geçen 2 yılın ardından 2 ay önce Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurdu.

 

AĞRILARA İHMALİN SEBEP OLDUĞUNU ÖĞRENDİ

Burada yapılan kontrolde doktor acil tomografi çektirmesini istedi. Çekilen tomografide Y.S.’nin vücudunda doğum sonrası unutulan sargı bezi görüldü. Y.S.'nin karnında unutulan yaklaşık 30 santimetre uzunluğundaki gazlı bez ameliyatla çıkarıldı. Y.S., hastane ve doktor hakkında hukuki süreci başlatması için avukatına başvurdu.

 

Konuyla ilgili adli süreci başlatmak için dosyalarını hazırladıklarını söyleyen avukat Hasret Baş, “Ameliyathanedeki doktor ve hemşire tarafından ameliyat öncesi sayım yapılır sonrasında yine sayım yapılıp kapatılmış olsaydı bu olay yaşanmayacaktı. İçerisinde gazlı bez unutulan müvekkilim 2 yıl boyunca çok ağır sağlık sorunlarıyla karşılaştı. Adli makamlara intikal ettireceğiz" dedi.

Konudan yeni haberdar olduklarını belirten hastane yönetimi ise iddiayı incelediklerini bildirdi. Konuyla ilgili yorum yapmayacaklarını belirten yönetim, inceleme sonrasında gerek görülürse açıklama yapılacağını ifade etti.(HABER MERKEZİ)

Etiketler GAZLI BEZ DOĞUM