Doğu Kudüs'te silahlı Yahudi yerleşimci Filistinli çocuğu yaraladı

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te silahlı bir Yahudi yerleşimci 15 yaşında Filistinli bir çocuğu yaraladı. İsrail polisi ise Mescid-i Aksa'ya ikinci kez baskın düzenledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İşgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde silahlı bir Yahudi yerleşimcinin 15 yaşında Filistinli bir çocuğu gerçek mermiyle yaraladığı bildirildi. Filistin Kızılayı'ndan yapılan açıklamada, sağlık ekiplerinin Eski Şehir bölgesinde silahlı bir Yahudi yerleşimcinin yaraladığı 15 yaşındaki Filistinli erkeğe müdahale ettiği aktarıldı.

AA'nın aktardığına göre İsrail polisinden yapılan açıklamadaysa, olaya ilişkin soruşturmada bir çocuğun Eski Şehir sakini 60 yaşında bir kişiyi sopayla tehdit ettiği bunun karşılığında yaşlı kişinin, 'lisanslı silahıyla çocuğa ateş ettiği' ileri sürüldü. Şüphelinin sorgu için götürüldüğü ve soruşturmanın devam ettiği aktarıldı.

MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN

 

Öte yandan İsrail polisi, teravih namazının ardından Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyerek Kıble Mescidi'nde bulunanlara kauçuk kaplı mermi ve coplarla saldırdı. İsrail polisi, teravih namazının son vakitlerine doğru Mescid-i Aksa'nın avlusuna baskın düzenleyerek Kıble Mescidi etrafında konuşlanmaya başladı.

Namazın bitmesinin ardından içeridekileri çıkarmaya çalışan İsrail polisi ile Kıble Mescidi'ndekiler arasında arbede yaşandı. İsrail polisi, Kıble Mescidi'ne sığınan Müslümanlara kauçuk kaplı mermi ve ses bombalarıyla saldırdı

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, İsrail polisinin Kıble Mescidi'ndekilere kauçuk kaplı mermilerle saldırdığı görüldü. İsrail polisinin, Mescid'den çıkardığı grupları coplarla darp ettiği ve ses bombası kullandığı kameralara yansıdı. Filistin Kızılayı, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail polisinin Mescid-i Aksa'ya baskınında yaralanan 6 kişiye müdahale ettiklerini ve ikisinin hastaneye kaldırıldığını belirtti.

Ne olmuştu?

İsrail güçlerinin, iki gündür Mescid-i Aksa'da ibadet edenlere saldırması, işgal altındaki Doğu Kudüs ve bölgede tansiyonu yükseltmişti. Fanatik yerleşimcilerin Pesah Bayramı nedeniyle Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleme ve burada kurban kesme çağrıları üzerine teravih namazının ardından Filistinliler, Aksa'daki Kıble Mescidi'ne sığınmıştı.

İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskın sırasında, Kıble Mescidi'ndeki Filistinlilere saldırdığı ve buradakileri darbettiği görüntüler uluslararası tepkiye yol açmıştı. İsrail polisi, Kıble Mescidi'nde ibadet edenlere göz yaşartıcı gaz, kauçuk kaplı mermi ve cop kullanarak saldırmıştı. Kıble Mescidi'ne sığınan 400'den fazla Filistinli gözaltına alınmıştı. (DIŞ HABERLER)