Doğu Ekspresi hakkında her şey

Muhteşem manzaralar eşliğinde Turistik Doğu Ekspresi seferleri başladı. Dünyanın en iyi dört rotasından biri olarak gösterilen Ankara-Kars hattında sefer yapan Turistik Doğu Ekspresi hakkında her şey.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Dünyanın en iyi dört rotasından biri olarak gösterilen ve Ankara ile Kars hattında sefer yapan Turistik Doğu Ekspresi, seferlerine başladı. Klasik Doğu Ekspresi’nden farklı özelliklere sahip Turistik Doğu Ekspresi’ne ilgi, özellikle manzarası ve konforlu seyahat imkânlarıyla her geçen gün artıyor. Seyahat edenlerin unutulmaz bir yolculuk deneyimi yaşadığı Turistik Doğu Ekspresi hakkında herkesin kafasında birçok soru var: Turistik Doğu Ekspresi hangi günler? Turistik Doğu Ekspresi’nde ek seferler var mı? Turistik Doğu Ekspresi, hangi istasyonlarda duruyor? Turistik Doğu Ekspresi bilet fiyatları ne kadar? Turistik Doğu Ekspresi’nde ücretsiz ve indirim tarifeleri geçerli mi? Doğu Ekspresi bilet fiyatları ne kadar? Doğu Ekspresi ile Turistik Doğu Ekspresi arasındaki farklar neler? Tüm sorularınızın cevapları bu yazıda...

Doğu Ekspresi

TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ HANGİ GÜNLER?

Turistik Doğu Ekspresi trenleri, Ankara’dan 8 Mart 2024, Kars’tan 10 Mart 2024 tarihine kadar seferlerini sürdürecek. Ankara’dan pazartesi, çarşamba, cuma günlerinde, Kars’tan çarşamba, cuma, pazar günlerinde hareket ediyor. Biletler seyahat tarihinden otuz gün önce ve genelde gece saat 02.00’den sonra satışa sunuluyor.

EK SEFERLER VAR MI?

Bu seferlere ek olarak yılbaşı ve sömestr dönemleri için Ankara’dan 31 Aralık 2023, 20 Ocak 2024, 27 Ocak 2024 tarihlerinde ve Kars’tan 02 Ocak 2024, 22 Ocak 2024, 29 Ocak 2024 tarihlerinde ek seferler işletilecek.

HANGİ İSTASYONLARDA DURUYOR?

Turistik Doğu Ekspresi, Ankara-Kars yönünde Erzincan, Erzurum istasyonlarında ve Kars-Ankara yönünde İliç, Divriği ve Sivas istasyonlarında gezi amaçlı duruşlar yapıyor.

Turistik Doğu Ekspresi trenleri, sekiz yataklı ve bir yemekli vagondan oluşuyor. Her bir yataklı vagon on kompartıman (oda), her bir odada ise iki adet yatak bulunuyor.

Doğu Ekspresi Erzurum Durağı

BİLET FİYATLARI NE KADAR?

Turistik Doğu Ekspresi iki yataklı oda fiyatları, dönemsel olarak değişiyor. Düşük dönem oda ücreti 6 bin lira, normal dönem oda ücreti 8 bin lira ve yüksek dönem oda ücreti ise 12 bin 500 lira olarak uygulanıyor. Turistik Doğu Ekspresi çalışma programı için tıklayınız. Bir odada en fazla iki kişi seyahat edebiliyor. Odalarda 0-6 yaş arasında en fazla iki çocuğun seyahati ücretsiz kapsamında.

ÜCRETSİZ VE İNDİRİM TARİFELERİ GEÇERLİ Mİ?

Turistik Doğu Ekspresi, Kamu Hizmet Yükümlülüğü kapsamında olmadığından ve “özel tarifeli tren” statüsünde olduğundan diğer tarifeli trenlerde uygulanılan ücretsiz taşıma tarifeleri (engelli, gazi, devlet sporcusu vb.) ile ticari indirim tarifeleri (genç, öğretmen, altmış beş yaş vb.) uygulanmıyor. Bu trenlerin çalışacağı parkurlar dâhilinde abonmanlığı bulunan yolcuların, abonman hakkıyla seyahatine müsaade edilmiyor.

DOĞU EKSPRESİ FİYATLARI NE KADAR?

Doğu Ekspresi’nin fiyatları Turistik Doğu Ekspresi’nden farklılık gösteriyor. 2023-2024 Doğu Ekspresi bilet fiyatları, pulman kişi başı 420 lira, örtülü kuşetli vagon kişi başı 720 lira, örtülü kuşetli vagon dört kişi 2.880 lira.

DOĞU EKSPRESİ İLE TURİSTİK DOĞU EKSPRESİ ARASINDAKİ FARKLAR

Öncelikle yukarıdan da anlaşılacağı üzere fiyatlar farklı. İki sefer farklı gün ve saatlerde yapılıyor. Turistik Doğu Ekspresi, otuz bir saat; Doğu Ekspresi yirmi beş saat sürüyor.

Turistik Doğu Ekspresi’nde yemekli ve yataklı vagon; Doğu Ekspresi’nde pulman, örtülü kuşetli vagon bulunuyor.

Turistik Doğu Ekspresi’nde gidiş yönünde Erzincan-İliç-Erzurum dönüş yönünde ise Sivas-Divriği-Bostankaya’da belirli süreli gezi amaçlı durulabiliyor. Doğu Ekspresi’nde Ankara-Kırıkkale-Kayseri-Sivas-Erzincan-Erzurum ve Kars’taki duraklar yolcu almak için kullanılıyor.

Turistik Doğu Ekspresi’nde vagon içi donanım daha farklı. Turistik Doğu Ekspresi’nde yatak, buzdolabı, masa, lavabo var; Doğu Ekspresi’nde koltuklar yatak olarak kullanılıyor.

TRENLE GİT, UÇAKLA DÖN

Biletlerin kolay bulunamaması ve fiyatlarının yüksek olması nedeniyle de insanlar bir yönü trenle diğer yönü de uçakla kat etmeyi tercih ediyor. Bu arada belirtelim; Kars Havalimanı şehir merkezine altı kilometre uzaklıkta. (HABER MERKEZİ)