Dizi tarihinde ilk: The Simpsons'ta ilk defa işitme engelli bir karakter yer aldı

The Simpsons’ın yayınlanan son bölümüyle, dizi tarihinde ilk kez işaret dili kullanıldı ve ilk defa işitme engelli bir seslendirmen yer aldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - The Simpsons çizgi dizisi, 33 yıllık yayın tarihi boyunca ilk defa işitme engelli bir karaktere yer verdi. İşaret dilinin de kullanıldığı bölümde yeni karakteri işitme engelli oyuncu John Autry II seslendiriyor.

Kayıp Rıhtım'ın Variety’den aktardığı habere göre, The Simpsons’ın yayınlanan son bölümü (33. sezonunun 17. bölüm) ile dizi tarihinde ilk kez işaret dili kullanıldı ve ilk defa işitme engelli bir seslendirmen yer aldı. "The Sounds of Bleeding Gums" adıyla çıkan bölüm, Lisa’nın müzikal idolü Bleeding Gums Murphy’nin oğlu Monk Murphy ile tanışmasını konu ediniyor.

Bölümde işitme engelli Monk Murphy karakterini, işitme engelli oyuncu John Autry II seslendiriyor. Ayrıca dizide dört parmaklı olan karakterlerin işaret dili kullanırken yanlış hareketlerde bulunmamaları için de özel eğitmenlerle çalışıldığı aktarıldı.

'YENİ BÖLÜM 'CODA'DAN ETKİLENMEDİ'

İzleyiciler, bölümü gördüklerinde 94. Oscar Ödülleri’nde En İyi Film ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında ödül kazanan "CODA"yı akıllarına getirse de yapımcılar, bölümün "CODA"dan etkilenmediğini, senaryo aşamalarının çok daha önceden tamamlandığını belirtti.