Diyarbakırlı iş insanları Rusya ile anlaşma imzaladı

Diyarbakır’da, Rusya’nın tekstil merkezi olarak bilinen İvanovo Bölgesi Yatırım Çekme Ajansı ile Güneydoğu Tekstil Sanayi İş İnsanları Derneği (GÜNTİAD) arasında ‘İyiniyet Anlaşması’ imzalandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyarbakır’da bir otelde düzenlenen 'İvanovo Bölgesi Yatırım Potansiyeli' tanıtım toplantısına İvanovo Bölgesi Başkan Yardımcısı Ludmila Dmitriyeva, Rusya’nın Türkiye Ticaret Mümessili Aydar Gashigullin, Dışişleri Bakanlığı Diyarbakır Temsilcisi Büyükelçi İbrahim Mete Yağlı, GÜNTİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dalkıran, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya ve çok sayıda iş insanı katıldı.

İmza töreninde İvanovo Bölgesi Başkan Yardımcısı Ludmila Dmitriyeva, Diyarbakır’ın kadim bir kent olduğunu bildiklerini ve bu yüzden ortaklık için burada olduklarını belirterek, eskiden de ortaklıkları olduğunu söyledi. Burayı tanımak ve keşfetmek istediklerini anlatan Dmitriyeva ekiple birlikte bölgelerinden iki firmanın da Diyarbakır’a geldiğini kaydetti.

'ORADAKİ FİRMALARIMZA SAHİP ÇIKMAK İSTİYORUZ'

GÜNTİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dalkıran da İvanovo bölgesinde dört büyük firmaları bulunduğu belirterek, “Bu münasebetle oradaki firmalarımıza sahip çıkmak istiyoruz. Orada faaliyetlerini sürdüren firmalarımız aynı zamanda burada da çalışmalarına devam ediyor” dedi.

Türkiye’deki pamuğun yüzde 50’sinin bölge illerinde üretildiğine dikkat çeken DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, bunun Diyarbakır başta olmak üzere bölgeyi tekstil merkezi haline getirdiğini vurguladı. Mehmet Kaya,  “İvanovo bölgesi tekstil için önemli bir merkezdir. Bugün birbirimizle görüş alışverişinde bulunduk ve ne gibi çalışmalar yapacağımız konuştuk. Bu arada Organize Sanayi Bölgesi'nde Tekstil Şehri'ni hazırlıyoruz ve bu da bizi önemli bir tekstil merkezi haline getirecek” diye konuştu. (Ajans Bizim)