Diyarbakırlı avukat kadınlardan ‘FanJin’ dergisi

Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi, 8 Mart vesilesiyle “FanJin” adıyla dijital bir dergi yayınladı.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - "Yok sayılanlar, görmezden gelinenler bizim için ne büyük bir umuttur" diyen Diyarbakır Barosu Kadın Hakları Merkezi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle “FanJin” adlı dijital bir dergi yayınladı.

Avukat kadınların yazı, şiir, resim ve fotoğraf çalışmalarının yer aldığı derginin duyurusunda şu açıklamalar yer aldı:

Biz “yok sayılmayı ve görmezden gelinmeyi reddeden kadınlar” üretmeye, ortaklaşmaya ve eşit bir yaşam kavgası vermeye devam ediyoruz. Bu yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde emeklerimizi somutlaştırdık ve bu fanzinde bir araya geldik.

'BURADAYIZ HER YERDEYİZ'

Kendimizden ilham aldık; yazılarımızın, şiirlerimizin, resimlerimizin her birine dokunurken.

Hissettiklerimizi, deneyimlerimizi, özlemlerimizi, sevinçlerimizi, isteklerimizi paylaşarak tarihe bir not daha düştük. Patriyarkal düzen tozlu raflarda yerini alana dek buradayız, her yerde!

Doğduğumuz / yaşadığımız evlerde, iş yerlerimizde, sokaklarda, okullarımızda, hastanelerde, meydanlarda, gecelerde, kısacası olduğumuz ve olacağımız her yerde, tüm yaşamlarımız boyunca; bazen tek başımıza, bazen kız kardeşlerimizle birlikte onlarca, yüzlerce kişi mücadele ettik ve bu mücadelemize her geçen gün çoğalarak, güçlenerek, birbirimizi besleyerek devam edeceğiz.

Biz bu eseri ortaya koyarken gücümüzü yeniden hissettik; dileriz sizler de okurken güçlenirsiniz."

Avukat kadınların ortaya çıkardığı FanJin dergisinin, ilerleyen zamanda daha geniş kapsamlı yayınlanması bekleniyor. (DUVAR)